Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kijeva: Krievija okupētajā Krimā grasās izvietot kodolieročus

Krievija okupētajā Krimā gatavojas izvietot kodolieročus, pirmdien runājot NATO Parlamentārās asamblejas sēdē Tbilisi, brīdināja Ukrainas parlamenta spīkers Andrijs Parubijs.

"Šobrīd Krievija veic forsētu nelikumīgi okupētās pussalas militarizāciju, izvietojot tur bruņojuma un militārās tehnikas jaunākos modeļus. Tajā skaitā plāno izvietot - bet atbilstoši dažām ziņām jau ir izvietojusi - uzbrukuma kodolieročus," sacīja Parubijs.

Krievija aktivizē kaujas darbības līdzās sadures līnijai Donbasā, viņš piebilda.

Spīkers vienlaikus uzsvēra, ka Ukrainai ir svarīgs konflikta mierīgs noregulējums, bet tā panākšanai ir nepieciešams saglabāt politisko spiedienu pret Krieviju, kā arī tai noteiktās sankcijas.

"Ja Krievijas agresīvo darbību eskalācija turpināsies, esmu pārliecināts, ka mums kopīgi ir jānonāk pie sankciju pastiprināšanas pret Krieviju," uzsvēra Parubijs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
labrīt.. vai tad tas ir kāds jaunums? tas taču pat ezim skaidrs, ka Krima ir militāri stratēģisks objekts, nevis tur rūpes par krievvalodīgajiem. pat krievija nav tik stulba, lai ietu uz tādu konfliktu dēļ russkojazičnajiem dolbajobiem, tas vienkārši ir tīri piesegam..
Nevis
N
okupētajā, bet atpakaļpievienotajā, jo 1955.g. ukru ebrejs Hruščis, neprasot iedzīvotāju piekrišanu, Krimu uzdāvināja Ukrainai...
ukru
u
muļķība, manuprāt, ne ar ko nav salīdzināma. jeņķu prasību dēļ viņi uzsāka valstī pilsoņu karu, faktiski pusi valsts pazaudējot (Austrumukrainu), jo nevēlējās sarunāties ar saviem iedzīvotājiem, kuriem jeņķu pavēles nebija pieņemamas. Karā pret saviem iedzīvotājiem Krimas režīms smagi aptaisījās... Tagad katram gubernatoram Ukrijā ir sava armija, kas faktiski nozīmē to, ka Ukrainas valsts pastāv tikai uz papīa...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits