Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Laikraksts: Lietuviešu noziedznieki kļuvuši par vienu no nopietnākajiem apdraudējumiem Norvēģijas sabiedrības drošībai

Lietuviešu noziedzniekus var uzskatīt par vienu no nopietnākajiem apdraudējumiem Norvēģijas sabiedrības drošībai, laikrakstam Dagbladet atzinis Norvēģijas kriminālpolicijas departamenta vadītājs Eivinds Borge.

Pēc viņa teiktā, lietuviešu noziedzīgie grupējumi ir to skaitā, kas Norvēģijā visvairāk nostiprinājušies, un to izdarīto noziegumu līmenis jūtami pieaudzis pēc 2008.gda finanšu krīzes. Vienlaikus gan laikraksts uzsver, ka norvēģiem šā iemesla dēļ nebūt nevajadzētu raudzīties nosodoši uz visiem lietuviešiem. "Norvēģijā šobrīd dzīvo aptuveni 25 000 ieceļotāju no šīs valsts, bet tikai neliela daļa no viņiem ir noziedznieki," sacījis Borge.

Tomēr statistika ir šokējoša - lietuvieši Norvēģijā apsteidz citus ārvalstniekus noziegumu skaita ziņā. Pērn atklāto lietuviešu noziegumu skaits krietni pārsniedz divus tūkstošus, un gada laikā no valsts izraidīti vairāk nekā 520 tiesātu Lietuvas pilsoņu.

Imigranti no Lietuvas jūtami aktīvāk par citu tautību ieceļotājiem nodarbojas arī ar narkotiku izplatīšanu. Kā liecina Norvēģijas kriminālizmeklēšanas dienesta statistika, 43% no visiem valstī aizturētajiem metaamfetamīna sūtījumiem attiecināmi uz lietuviešiem.

Arī kopumā iezīmējusies tendence, ka aizvien vairāk narkotisko vielu Norvēģijā ieplūst tieši no Baltijas valstīm. Beidzamā gada laikā fiksēti arī vairāki cilvēku tirdzniecības gadījumi no Lietuvas, ko lielākoties sarīkojuši organizēti grupējumi.

Kopš 2008.gada, kad Norvēģiju satriekusi kāda īpaši nežēlīga slepkavība, ko izdarījuši lietuvieši, Lietuvas vārds tur pieminēts vēl vismaz četru slepkavību sakarā. Lietuvieši Norvēģijā ir septītā lielākā ieceļotāju grupa.

Kā atzīmē laikraksts, noziedzībai ceļu vairs neaizšķērso nekādas robežas un šis apstāklis kļuvis par globālu problēmu. Norvēģijai šai ziņā nepalīdz pat būtiski pastiprinātie policijas spēki pie robežas un stingrākas pārbaudes iebraucējiem no Baltijas valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits