Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Laikraksts: Par terorakta gatavošanu Zviedrijā aizturēti cilvēki, kuri saistīti ar somāļu islāmistiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē aizdomās par terorakta gatavošanu Zviedrijā aizturētie četri cilvēki ir saistīti ar somāļu islāmistu grupējumu "Shebab", pirmdien vēsta Gēteborgas laikraksts GT.

Kā liecina izdevuma rīcībā nonākusī informācija, aizdomās turamie plānojuši uzbrukumu, kurā tiktu izmantoti spridzekļi un šaujamieroči.

"Policija uzskata, ka [aizturētie] vīrieši grasījušies veikt teroraktu, izmantojot šaujamieročus un spridzekļus," lasāms izdevuma tīmekļa vietnē. "Informācijas avoti policijā GT pavēstīja, ka aizdomās turamie saistīti ar teroristu tīklu "Shebab"."

Izskanējušo informāciju pagaidām nav apstiprinājis nedz Zviedrijas izlūkdienests, nedz policija.

Tikmēr prokuratūra pirmdien informēja, ka visi četri aizdomās turamie tiek nopratināti un joprojām atrodas apcietinājumā.

Kā liecina ziņu aģentūras TT rīcībā esošā informācija, trīs aizdomās turamie ir Zviedrijas pilsoņi, no kuriem divi ir dzimuši Āfrikā, bet viens - Tuvajos Austrumos. Ceturtais aizturētais ir kāds Āfrikā dzimis vīrietis, kuram ir uzturēšanās atļauja Zviedrijā.

Izmeklēšanas vadītājai līdz otrdienai jāpieņem lēmums, vai atbrīvot aizdomās turamos vai arī lūgt tiesas atļauju paturēt viņus apcietinājumā.

Kā LETA jau ziņoja, aizdomās turamie tika arestēti sestdien pēc tam, kad no ēkas "Röda Sten" - Gēteborgas mākslas biennāles norises vietas - bija evakuēti vairāki simti cilvēku, jo "pastāvēja draudi, kas varēja apdraudēt cilvēku dzīvību vai veselību vai izraisīt nopietnus postījumus".

Pēc cilvēku evakuēšanas policija ēku pārmeklēja.

Pagaidām gan nav zināms, vai biennāles norises vieta bija uzbrucēju mērķis.

Izdevums pieļauj, ka Gēteborgā notiekošo mākslas pasākumu bija plānojis apmeklēt latviešu izcelsmes zviedru mākslinieks Lāšs Vilks, kurš attēlojis pravieti Muhamedu suņa izskatā un par to saņēmis nāves draudus no "Shebab".

"Lai arī kur tu būtu, ja ne šodien vai rīt, zini, ka mēs neesam par tevi aizmirsuši," internetā izplatītā videovēstījumā brīdina "Shebab" kaujinieks Abu Zaīds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits