Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvija neatzīs vienpusēji pasludināto Katalonijas neatkarību

Latvija neatzīs vienpusēji pasludināto Katalonijas neatkarību, tas teikts Latvijas Ārlietu ministrijas izplatītajā Latvijas valsts oficiālajā nostājā saistībā ar notikumiem Spānijā, Katalonijas autonomajā apgabalā.

Paziņojumā norādīts, ka arī pēdējie notikumi nemaina Latvijas valdības nostāju Katalonijas jautājumā, proti, Latvija uzskata, ka tas ir Spānijas iekšējs jautājums, kas jārisina saskaņā ar Spānijas likumiem un konstitūciju. Paziņojumā pausta cerība, ka Katalonijas jautājums tiks atrisināts dialoga ceļā Spānijas konstitūcijas ietvaros.

"Latvijai ar Spāniju ir ciešas divpusējās attiecības, un Spānija ir Latvijas sabiedrotā ES un NATO, kā arī citās starptautiskās organizācijās. Spānija ir demokrātiska, likuma varu respektējoša valsts, tās ieguldījums ES vērtību aizstāvēšanā pasaulē ir nenovērtējams. Tāpēc situācija ir jārisina, ievērojot dalībvalsts un ES atbilstošo normatīvo regulējumu," pausts paziņojumā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
manuprāt normāli būtu, ja latvija paziņotu, ka nosoda vardarbību referenduma laikā, ka uzskata, ka respektē katalāņu tiesības uz pašnoteikšanos, bet ka konflikts ir jārisina likuma robežās un sarunu ceļā. šobrīd sanāk tā, ka latvija, tāpat kā visa ES, atbalsta klajus cilvēktiesību pārkāpumus no spāņu puses, un tas tikai iedrošinās madridi tieši tāpat rīkoties tālāk. nu atbalstiet tak jūs likumu, bet kur ir nosodījums par miermīlīgas demonstrācijas un referenduma dalībnieku dauzīšanu līdz asinīm?????
Jorens
J
Latvija atzīst Latvijas neatkarību?
ee
e
Īsti nesaprotu Katalonijas situāciju, taču, ja ministrs nāk klajā ar šādiem paziņojumiem, pietrūkst tiesiskā pamatojuma lēmumam un situācijas analīzes. Lūdzu, pamatojiet, kāpēc lēmums ir tāds! Izņemot, protams, to, ka amatpersonām raksturīga iztapība un bailes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits