Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas amatpersonas sveic jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Zelenski

Latvijas augstākās valsts amatpersonas sociālajā tīklā Twitter apsveikušas Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējušo Volodimiru Zelenski. Valsts prezidents Raimonds Vējonis sociālajā tīklā raksta: "Apsveicam Volodimiru Zelenski ar uzvaru prezidenta vēlēšanās! Latvija turpinās atbalstīt dziļāku ES un Ukrainas dialogu un reformu ceļu".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) apsveic Zelenski ar uzvaru un norāda, ka "Latvija ir gatava turpināt ciešu sadarbību ar Ukrainu, atbalstīt tās teritoriālo integritāti un reformu procesu, lai sekmētu valsts integrāciju Eiropā".

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norāda, ka Latvija ir gatava turpināt ciešu sadarbību ar Ukrainu, lai atbalstītu tās teritoriālo integritāti, veicinot reformu procesu un sekmējot valsts Eiropas integrāciju.

Tāpat Rinkēvičs piebilst, ka pēdējo piecu gadu laikā Ukraina un tās līdzšinējais prezidents Petro Porošenko ir pielikuši milzīgus pūliņus, lai aizsargātu valsts neatkarību un teritoriālo integritāti, kā arī veicinātu Ukrainas Eiropas ceļu. "Es vēlos pateikties prezidentam Porošenko par labo sadarbību šajā sarežģītajā periodā," sociālajā tīklā Twitter raksta Rinkēvičs.

Ukrainā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pārliecinoši uzvarējis komiķis Zelenskis, iegūstot 73,19% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) paziņotie rezultāti, kas iegūti pēc 94% balsu saskaitīšanas. Pašreizējais prezidents Porošenko ieguvis vien 24,48% balsu. Zelenskis uzvarējis Porošenko visos Ukrainas apgabalos, izņemot Ļvovas apgabalu.

Savukārt ārvalstīs Porošenko uzvarējis Zelenski, pārspējot viņu ar 54,73% pret 43,78%, liecina dati pēc 100% ārvalstu balsošanas iecirkņos nodoto balsu apkopošanas.

Porošenko uzvarējis Zelenski 45 valstīs, tostarp ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Kanādā, Austrijā un Itālijā. Savukārt Zelenskis vairāk balsu ieguvis 24 valstīs, tostarp Gruzijā, Baltkrievijā, Polijā, Slovākijā un Baltijas valstīs. 

Galīgie oficiālie rezultāti gaidāmi ap 30. aprīli.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā pirms trim nedēļām, kurā bija 39 kandidāti, Zelenskis saņēma 30% balsu, bet Porošenko - 16% balsu.

Top komentāri

Scorseze
S
vējonis twiterī apsveicis Zelenski:) kas tas par sviestu, neatkarīgas valsts prezidents apsveic kādas citas valsts amatpersonu kautkādos sociālajos tīklos, gluži kā padsmitniece savu pielūdzēju:) pilnīgs sviests, tāds jampampiņu teātris:):):):)!
Fakts
F
iespējams, Rinkēvišiuss aizsūtīja arī ziepītes un vasku ......
kā tad tā
k
Pašmāju viedais politologs Ijāijā prognozēja drošu Porošenko uzvaru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits