Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Lielbritānijā nekārtību apslāpēšanā iesaista vēl 6000 policistu

Lielbritānijā vēl 6000 policistu gatavi iesaistīties operācijās, lai apturētu nekārtības, kas valstī izraisījušās pēc trīs meiteņu noduršanas pagājušajā nedēļā Sautportā, Anglijas ziemeļos, pavēstīja tieslietu ministre Heidija Aleksandra.

Daudzviet valstī pēc 29.jūilija Sautportas bērnu slepkavības notikušas gan protesta akcijas, gan arī izraisījušās nekārtības, grautiņi un sadursmes ar policiju.

Kā raidsabiedrībai BBC sacīja tieslietu ministre, valdība saistībā ar nekārtībām nodrošinājusi vēl 500 vietas cietumos un piesaistījusi 6000 policistu.

Premjerministrs Kīrs Stērmers no jauna centās pārliecināt tautu, ka tiek sperti visi vajadzīgie soļi.

Pēc valdības sēdes viņš sacīja: "99,9 % cilvēku visā valstī vēlas, lai viņu ielas būtu drošas un lai viņi justos droši savās kopienās, un mēs veiksim visus nepieciešamos pasākumus, lai izbeigtu nekārtības."

Nedēļas nogalē pūļi uzbruka policijai, dedzināja un izlaupīja veikalus, izsita automašīnu un māju logus un uzbruka vismaz divām viesnīcām, kurās bija izmitināti patvēruma meklētāji.

Valsts policijas priekšnieku padome pirmdien paziņoja, ka līdz šim aizturēti 378 cilvēki.

Pēc Sautportas bērnu slepkavības sociālajos medijos sākotnēji izplatījās nepatiesas baumas, ka uzbrucējs bijis musulmaņu patvēruma meklētājs.

Vēlāk aizdomās turamais tika identificēts kā 17 gadus vecais Aksels Rudakubana, kas dzimis Velsā. Britu mediji ziņoja, ka viņa vecāki ir no Ruandas.

Tiesa, tas nav atturējis radikāļus no uzbrukumiem mošejām, un valdība jau piedāvājusi islāma kulta vietām papildu apsardzi.

Policija vardarbībā vaino cilvēkus, kas saistīti ar nu jau likvidēto Angļu aizsardzības līgu (EDL) - galēji labējo islamofobisko organizāciju, kas dibināta pirms 15 gadiem un kuras atbalstītāji ir saistīti ar futbola huligānismu.

Galēji labējo sociālo mediju vietnēs cilvēki tiek aicināti pulcēties protesta akcijās ar saukli "Beidzot pietiek".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits