Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielbritānija piemin jūlija terora desmitgadi

Apvienotās Karalistes premjerministra Deivida Kemerona vadībā Londonā otrdien ar vainagu nolikšanu, īpašu dievkalpojumu un nacionālo klusuma brīdi tika pieminēti 52 cilvēki, kuri gāja bojā pirms desmit gadiem vienā no asiņainākajiem teroristu uzbrukumiem valsts vēsturē, ko uzskata par pirmo islāmistu pašnāvnieku uzspridzināšanos Rietumeiropā, vēsta Reuters.

Upuru tuvinieki, sprādzienos izdzīvojušie un politiķi pulcējās pieminēt 2005.gada 7.jūlijā bojāgājušos laikā, kad briti joprojām sēro par pagājušajā mēnesī Tunisijā islāmista nošautajiem 30 Lielbritānijas pilsoņiem, trešdien, 8.jūlijā, vēsta laikraksts Diena."Šodien valsts sanāk kopā, lai atcerētos upurus vienā no nāvējošākajiem teroristu uzbrukumiem Lielbritānijas teritorijā," teikts Kemerona paziņojumā. "Desmit gadus pēc 7.jūlija uzbrukumiem Londonā terorisma draudi ir ne tikai tikpat reāli, bet arī nāvējoši. Par to mums skarbi atgādina 30 nevainīgu britu nogalināšana atpūtas laikā Tunisijā. Taču mēs nekad neļausim teroristiem mūs iebiedēt."Reuters atgādina, ka pirms desmit gadiem 7.jūlija rītā četri jauni britu musulmaņi ieradās Londonā, kur detonēja mugursomās izvietotus spridzekļus trīs metro vilcienos un vienā autobusā rīta satiksmes sastrēgumstundā.Radikalizēti Al Qaeda ietekmē, viņi uzspridzinājās, nogalinot sevi un vēl 52 cilvēkus, ievainojot ap 700. Upuru vidū bija Polijas, Izraēlas, Austrālijas, Francijas, Itālijas, Afganistānas, Nigērijas, Jaunzēlandes un ASV pilsoņi.Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, kurš vadīja valdību 7.jūlija terora aktu laikā, intervijā BBC ziņu kanālam paziņoja, ka islāmistu terorisma draudi Lielbritānijai un citām rietumvalstīm ne tikai nav zuduši, bet ir pieauguši.Viņš uzsvēra, ka islāmistu kaujinieku grupējums_ Islāma valsts _ir izvietojies netālu no Eiropas robežām. Pašlaik jau esot skaidrs, ka tā sakaušanai būšot nepieciešams izmantot sauszemes karaspēku.Vairāk lasiet Jura Tihonova rakstā _Lielbritānijā piemin jūlija terora desmitgadi laikraksta Diena _trešdienas, 8.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits