Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielbritānija pirmo reizi kopš 1978.gada zaudē augstākā līmeņa kredītreitingu

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" samazinājusi Lielbritānijas kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo ekonomikas izaugsmi, kas var apgrūtināt valdības pūliņus panākt fiskālo konsolidāciju.

Aģentūra valsts kredītreitingu samazinājusi par vienu pakāpi no augstākā - "AAA" - līmeņa uz "Aa1", nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu. Tādējādi Lielbritānijas kredītreitings no iespējami augstākā līmeņa samazināts pirmo reizi kopš 1978.gada.

Šādu lēmumu "Moody's" pieņēmusi pēc pērn februārī izteiktā brīdinājuma, radot papildu spiedienu uz Lielbritānijas finanšu ministru Džordžu Osbornu, kas cenšas iegrožot valsts parādsaistības.

Starptautiskās reitingu aģentūras "Standard&Poor's" un "Fitch" jau pagājušajā gadā Lielbritānijas "AAA" līmeņa kredītreitingam noteica negatīvu nākotnes perspektīvu.

"Moody's" norādīja, ka vāja ekonomikas izaugsme, visticamāk, turpināsies arī desmitgades otrajā pusē, tādējādi radot sarežģījumus valdības fiskālās konsolidācijas programmai.

Aģentūra prognozē, ka Lielbritānijas parādsaistību apjoms 2016.gadā sasniegs augstāko līmeni, pārsniedzot 96% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Plānotos nodokļu ienākumu palielinājumus ir bijis grūti sasniegt, ņemot vērā apgrūtinošo ekonomikas vidi, vēsta aģentūra. Taču "Moody's" uzskata, ka Lielbritānijas kredītspēja saglabājas ārkārtīgi augsta, pateicoties valsts konkurētspējīgai ekonomikai, fiskālās konsolidācijas sasniegumiem un labvēlīgai parādsaistību struktūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits