Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lielbritānijas finanšu ministrs brīdina par gaidāmo finansējuma samazinājumu sociālo pabalstu izmaksai

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns pirmdien brīdināja, ka valdība plāno samazināt finansējuma apmēru sociālo pabalstu izmaksai.

Kā norādīts pirmdien laikrakstā Daily Mail publicētajā Osborna un valsts sekretāra nodarbinātības un pensiju jautājumos Īana Dankana Smita rakstā, nav pieņemami, ka briti "izvēlas nestrādāt".

Sociālā pabalsta apmērs varētu tikt pārskatīts bez darba esošajiem vecākiem un jauniešiem. "Vai ir pareizi, ka skolu absolventi no skolas tiešā ceļā pārslēdzas uz sociālo pabalstu saņemšanu, nemaz neatrodot darbu?" vaicāts rakstā. "Vai ir pareizi, ka tiem, kuri strādā, ir jāapsver savas finansiālās iespējas, vai viņi var laist pasaulē vēl vienu bērnu, bet tiem, kuri nestrādā, tas nav jādara?"

Kā liecina izskanējusī informācija, valdība plāno vairs nepalielināt pabalsta apmēru, ja ģimenē, kurā vecāki ir bez darba, piedzimst vēl viens bērns. Turklāt iecerēts ierobežot mājokļu pabalstu izmaksu jauniešiem līdz 25 gadu vecuma, lai piespiestu bez darba esošos jauniešus dzīvot pie vecākiem.

Sagaidāms, ka pirmdien iecerētajā toriju konferencē Osborns paziņos, ka valdība sociālo pabalstu budžeta apmēru līdz 2016.-2017.gadam plāno samazināt par vēl desmit miljardiem mārciņu. Līdz 2015.gadam sociālo budžetu jau iecerēts samazināt par 18 miljardiem mārciņu.

Tikmēr konservatīvo koalīcijas partneri liberāldemokrāti iebilst pret papildu izdevumu samazināšanu sociālajam budžetam, ja netiek noteikti jauni nodokļi turīgākajiem. Liberāldemokrāti pieprasa ieviest tā dēvēto savrupmāju nodokli, kas tiktu noteikts tiem ēku īpašniekiem, kuru māju vērtība pārsniedz divus miljonus mārciņu.

Kā liecina svētdien laikrakstā The Sunday Times publicētā aptauja, ja vēlēšanas notiktu tagad, leiboristi par 14 procentpunktiem apsteigtu pašlaik pie varas esošos konservatīvos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits