Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lielbritānijas finanšu ministrs mudina eiro zonas valstis stiprināt savas bankas

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns pirmdien vērsās pie eiro zonas valstīm ar aicinājumu stiprināt to bankas, kā arī pieņemt skaidrus lēmumus Grieķijas parādu krīzes atrisināšanai.

"Eiro zonas finanšu fondam [Eiropas Finanšu stabilitātes fondam] nepieciešams maksimāls iedarbīgums, eiro zonai vajag stiprināt savas bankas, un eiro zonai ir jādara gals visām spekulācijām un jāizlemj, ko tā darīt ar Grieķiju, un tad rīkoties saskaņā ar šo lēmumu," viņš paziņoja Liebritānijas valdošās Konservatīvo partijas gadskārtējā konferencē Mančesterā.

Osborns arī kritiski vērtēja eiro ieviešanu ekonomiskā ziņā atšķirīgās Eiropas Savienības valstīs, sakot, ka neesot  padomāts par sekām, kādas tas izraisīs.

"Kā gan viņi [eiro zonas valstis] varēja uzskatīt, ka tādas valstis kā Vācija un Grieķija varēs izmantot kopēju valūtu, ja to ekonomikas ir tik ļoti atšķirīgas? Nākamās paaudzes cilvēki sacīs - paldies Dievam, ka Lielbritānija nepievienojās eiro zonai," klāstīja Apvienotās Karalistes finanšu resora vadītājs.

Viņš tomēr atzina, ka Lielbritānija vēlas iespējami ātrāku eiro zonas krīzes atrisināšanu, jo Apvienotā Karaliste nav imūna pret notikumiem Eiropas Monetārajā savienībā.

"Tagad ir laiks atrisināt krīzi. Viņiem [eiro zonas valstīm] ir jāiet ārā un jāsalabo savs caurais jumts, lai gan lietus jau līst iekšā," piebilda Osborns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits