Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielbritānijas galēji labējo līderis devies vizītē uz Sīriju

Lielbritānijas galēji labējās Britu nacionālās partijas (BNP) līderis Niks Grifins kopā ar vairākiem citiem Eiropas politiķiem otrdien apmeklējis Sīriju. Politiķus uz Sīriju uzaicinājis valsts prezidents Bašars al Asads, kurš jau ilgāk nekā divus gadus cīnās pret nemierniekiem.

Grifins, kurš ir arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, sacīja, ka vēlas pievērst sabiedrības uzmanību riskam, ka jebkurš Lielbritānijas solis, lai apbruņotu Sīrijas nemierniekus, var ieraut Sīriju "Irākas tipa starpkopienu naida ellē". BNP līderis arī vilka paralēles starp Sīrijas nemiernieku kaujinieciskumu un nežēlīgo britu karavīra slepkavību Londonā pagājušajā mēnesī.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 94 000 cilvēku.

Grifins šķērsoja Sīrijas robežu no Libānas puses un dalījās ar saviem iespaidiem tviterī. "Tagad Damaskā, kas ir rosīga, moderna, trokšņaina pilsēta. Drošībā kā Belfāstā nemieru laikā," vēsta viens no Grifina ierakstiem. "Faktu noskaidrošanas misija. [Lielbritānijas premjerministrs Deivids] Kemerons un [ārlietu ministrs Viljams] Heigs plāno sūtīt Lielbritānijas naudu un ieročus nemierniekiem, kuru vidū dominē džihādisti - tādi kā [karavīra] Lī Rigbija slepkavas," teikts citā Grifina tvītā.

BNP līderis tviterī arī norādījis, ka laiku pa laikam Damaskā dzirdams attālu sprādzienu troksnis, bet "satiksme ir rosīga, veikali pilni precēm. Ģimenes laukā saulē". "Kādēļ pārvērst stabilu sekulāru valsti Irākas tipa starpkopienu naida ellē? Vēl viens neprāts no cilvēkiem, kuri ievilka mūs dārgajos karos Irākā un Afganistānā," norādījis Grifins.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri maija beigās vienojās atcelt Sīrijai noteikto ieroču embargo un ļaut piegādāt ieročus nemierniekiem, kas cīnās pret Asada režīma spēkiem. Lielbritānija uzskata, ka šāds solis stiprinātu mērenos spēkus opozīcijā un spiestu Sīrijas valdību nopietnāk apsvērt iesaistīšanos sarunās par politisku risinājumu, tomēr lēmumu par nemiernieku atbruņošanu vēl nav pieņēmusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits