Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lietuvā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu uz laiku atcelts no amata Utenas mērs; aizdomās tur premjera sekretariāta vadītāju

Lietuvā aizdomās par kukuļa pieprasīšanu no amata uz diviem mēnešiem atcelts Utenas mērs Alvīds Katins. Aizdomās šajā izmeklēšanā tiek turēta arī premjerministra Aļģirda Butkeviča sekretariāta vadītāja Džuljeta Žugždiene.

Šo informāciju ziņu aģentūrai BNS apliecinājis Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT) preses sekretārs Ruslans Golubovs.

Kā atzinusi premjera pārstāve Evelīna Butkute-Lazdauskiene, viņai zināms, ka STT aicinājis Žugždieni uz nopratināšanu, kas nav saistīta ar viņas darba pienākumiem.

STT Panevēžas pārvaldes darbinieki cenšas noskaidrot, vai mērs, kas pārstāv premjera Lietuvas sociāldemokrātu partiju, citas personas labā no kādas akciju sabiedrības vadītāja pieprasījis kukuli.

Pēc neoficiālām ziņām, Katins lūdzis izremontēt Žugždienei piederošu māju Utenas rajonā.

Butkute-Lazdauskiene pastāstījusi, ka Žugždiene pirmdien iesniegusi atlūgumu, nepaskaidrojot aiziešanas iemeslus, un šis atlūgums pieņemts.

Kā drošības līdzeklis Katinam noteikta parakstīšanās par neizbraukšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanu šajā lietā organizē un vada Panevēžas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurors.

Kā liecina BNS rīcībā esošā informācija, izmeklēšanā figurē uzņēmums Utenos melioracija.

Utenas pašvaldības padomes Kontroles komitejas priekšsēdētājs, Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu pārstāvis Edmunds Pupinis paudis viedokli, ka prāva daļa politiķu "sākuši justies nesodāmi". "Ir tur tāds cilvēku kodols, kas strādā roku rokā," viņš piebildis.

Lietuvas sociāldemokrātu partija (LSDP) otrdien paziņojusi, ka Katins apturējis darbību partijā, bet atteikusies plašāk komentēt situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits