Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lietuva apspriež sadarbību ar Itālijas Bruņotajiem spēkiem

Pirmdien un otrdien pēc Lietuvas Bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Jona Vitauta Žuka uzaicinājuma Viļņā viesojās Itālijas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Klaudio Graciano.

Otrdien Graciano tikās ar Lietuvas aizsardzības ministru Jozu Oleku, Žuku un citiem Aizsardzības ministrijas, Ārlietu ministrijas un Lietuvas Apvienotā štāba pārstāvjiem, vēsta Lietuvas Aizsardzības ministrija.

"Mēs esam dziļi pateicīgi Itālijai par tās ieguldījumu NATO gaisa patrulēšanas misijā Baltijas valstīs, par virsnieku, kas piekomandēts Lietuvā esošajam NATO štābam, un par atbalstu NATO Enerģijas drošības izcilības centram Lietuvā," norādīja Oleks.

Pievēršoties NATO samitam Varšavā, Oleks uzsvēra nozīmi, kāda ir NATO dienvidu sabiedroto problēmu risināšanai, tostarp nelegālās imigrācijas viļņa apturēšanai un teroristiskā grupējuma Islāma valsts apkarošanai. Viņš norādīja, ka tas ir tikpat svarīgi kā uzturēt drošības garantijas Baltijas jūras reģiona valstīm.

Savukārt Žuks uzaicināja Graciano apsvērt sauszemes vienību izvietošanu Lietuvā uz vairākiem mēnešiem jau nākamajā gadā, tādējādi iesaistoties NATO starptautiskajās mācībās, kas tiek rīkotas Baltijas valstīs. Žuks viesim apliecināja, ka Lietuva Itālijas karavīriem nodrošinās vislabākos iespējamos apstākļus apmācībām.

Vizītes laikā Graciano tika iepazīstināts ar drošības situāciju reģionā, informatīvo apdraudējumu, Lietuvas Bruņoto spēku iespējām un gatavību, dalību starpnacionālajās operācijās un mācībās, kā arī ar aizsardzības spēju attīstības iespējām.

Īpaša uzmanība tika pievērsta divpusējai militārai sadarbībai un NATO Gatavības rīcības plāna ieviešanai - alianses manevriem Lietuvā, NATO sabiedroto sauszemes spēku izvietošanai Lietuvā rotācijas kārtībā, NATO Integrēto spēku vienības aktivitātēm Viļņā un dalībai NATO ātrās reaģēšanas spēkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits