Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lietuvā neatbalsta Šeibles ideju par Eiropas mēroga nodokli degvielai

Vācijas finanšu ministra Volfganga Šeibles ideju par Eiropas mēroga nodokli degvielai, lai finansētu migrācijas krīzes radīto seku novēršanu, neatbalsta nedz Lietuvas valdība, nedz opozīcija.

Lietuvas finanšu ministrs Rimants Šadžus aģentūrai BNS teica, ka papildu līdzekļus, kas nepieciešami migrācijas krīzes risināšanai, ir jāmeklē, pārskatot Eiropas Savienības (ES) budžetu.

"Tā ir Eiropas problēma, bet mums ir solidaritātes mehānisms - kopīgs ES budžets," Šadžus sacīja.

Atbildot uz jautājumu, vai Lietuva pievienosies valstīm, kuras pēc pašu vēlēšanās ieviestu papildu nodokli, Šadžus teica, ka "nav konkrētu piedāvājumu, tādēļ ir grūti to pateikt".

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" priekšsēdētājs Gabrielis Landsberģis sarunā ar BNS norādīja, ka Šeibles ierosinājums ir nepieņemams.

"Tas līdzinās situācijai, kad vācieši, neizvērtējot savas iespējas, ielūdz pie sevis daudz viesu, bet pēc tam lūdz kaimiņus samaksāt par vakariņām," viņš teica.

Landsberģis uzsvēra, ka ar jaunu nodokli Eiropa bēgļu krīzi neatrisinās. Iespējas atrast papildu līdzekļus ES robežu apsardzei viņš saskata citu programmu finansējuma pārskatīšanā un citu jomu izdevumu, kas nav efektīvi, samazināšanā.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles politiskais sabiedrotais Šeible sestdien publicētā intervijā paziņoja, ka izdevumus, kas saistīti ar migrācijas krīzes sekām, varētu segt, ieviešot ES mēroga nodokli degvielai.

"Ja ar valstu nacionālajiem budžetiem vai ES budžetu nepietiek, vienosimies, piemēram, par noteikta apmēra nodokli katram degvielas litram," viņš ierosināja intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung".

Šeible norādīja, ka gadījumā, ja neizdotos panākt ES mēroga vienošanos, iniciatīvu varētu īstenot atsevišķu dalībvalstu grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits