Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lietuvas vēstniecība Baltkrievijā apmētāta ar Molotova kokteiļiem

Minskā otrdienas vakarā neidentificētas personas metušas ar degmaisījuma bumbām Lietuvas vēstniecībai, trešdien paziņojis Lietuvas vēstnieks.

Otrdienas vakarā "vēstniecības teritorijā tika iemesti divi Molotova kokteiļi. Tie aizdegās, bet mūsu policisti tos apdzēsa", telefonintervijā aģentūrai AFP no Minskas atklāja Lietuvas vēstnieks Baltkrievijā Lins Linkevičs. "Tā bija tīrā laime, ka mēs izvairījāmies no postījumiem. Sekas varēja būt daudz ļaunākas," atzīmēja vēstnieks.

Linkevičs atklāja, ka uzbrukuma brīdī - ap plkst.22.45 (plkst.21.45 pēc Latvijas laika) - atradies vēstniecības ēkā. "Nebija nekādu pazīmju, ka kaut kas tāds varētu notikt. Mēs esam gatavi sadarboties izmeklēšanā," paziņoja vēstnieks.

Lietuvas Ārlietu ministrija informēja, ka šodien izsauks uz sarunu Baltkrievijas vēstnieku Viļņā, lai iesniegtu viņam protesta notu par notikušo uzbrukumu vēstniecībai. Lietuva pieprasīs, lai Baltkrievija pilda savas starptautiskās saistības, proti, garantē diplomātisko misiju drošību, atrod vainīgos un sauc tos pie atbildības, paziņojusi ministrija. Lietuva arī pastiprinās savas diplomātiskās misijas aizsardzību un ir gatava palīdzēt ar ekspertiem izmeklēšanā Baltkrievijā, paziņojusi ministrija.

Lietuvas Seima Ārlietu komitejas vadītājs Emanuels Ziņģeris paudis viedokli, ka uzbrukums vēstniecībai, iespējams, bijis ideoloģiski motivēts. Viņš pieļāva, ka tas varētu būt saistīts ar 1917.gada Krievijas revolūcijas atceri. 7.novembris Baltkrievijā ir svētku diena, kad tiek pieminēta 1917.gada revolūcija, kuras rezultātā pie varas nāca boļševiki, paverot ceļu Padomju Savienības izveidošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits