Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Merkele aicina uzņemt Ukrainu un Gruziju NATO

Preses konferencē pēc tikšanās ar Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeldtu Vācijas kanclere Angela Merkele mudināja piedāvāt Gruzijai un Ukrainai Rīcības plānu dalībai NATO, kas būtu nākamais solis valstu ceļā uz pilnvērtīgu darbību aliansē. Atbildot uz žurnālistu jautājumu par iespējamo NATO un Krievijas attiecību pasliktināšanos šāda scenārija attīstības gadījumā, A.

Merkele norādīja, ka "neatkarīgām valstīm jāļauj iesaistīties līgumos ar citām valstīm bez trešās puses iesaistīšanās". Viņa arī sacīja, ka Ukrainas un Gruzijas vieta aliansē "nerada šaubas" nevienai tās dalībvalstij. Savukārt Kremlis otrdien paziņoja, ka šādā gadījumā Krievija ieviesīs vīzu režīmu ar Ukrainu.

Vācijas kanclere arī atzina, ka Krievijai joprojām ir nozīmīga loma valsts ekonomikā, tāpēc atklāts konflikts nebūtu vēlams. "Taču mēs nedrīkstam atteikties no savām vērtībām," pirmdien vakarā notikušajā preses konferencē uzsvēra A.Merkele. "Ar Krieviju esam vienojušies par sešu punktu plānu, un mums abiem būs tam jāseko."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits