Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merkele kritizē Turcijas uzbrukumu Afrīnai

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien asi kritizēja patlaban notiekošo Turcijas militāro ofensīvu pret kurdu kaujiniekiem Afrīnas reģionā Sīrijas ziemeļrietumos.

"Neraugoties uz visām leģitīmajām drošības interesēm, kas ir Turcijai, tas, kas notiek Afrīnā, kur tūkstošiem civilistu tiek vajāti, mirst un ir spiesti bēgt, ir nepieņemami," Merkele sacīja parlamentam. "Mēs to nosodām visstingrākajā veidā."

Jaunās valdības prioritātēm veltītajā runā, kurā tika skarts plašs jautājumu spektrs, Merkele dedzīgi aizstāvēja savu lēmumu kopš 2015.gada uzņemt Vācijā vairāk nekā miljonu patvēruma meklētāju, no kuriem daudzi ieradušies no kara plosītās Sīrijas.

Sīrijas konfliktam nepieciešams politisks risinājums, turklāt arī atbilde humānās situācijas jomā, sacīja kanclere, norādot, ka pašreizējās ofensīvas Sīrijas mierīgo iedzīvotāju jau tā bēdīgo situāciju var tikai pasliktināt.

Turcija 20.janvārī Afrīnas  rajonā sāka militāru operāciju pret Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG). Ankara uzskata YPG par Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) "teroristisku" atzaru, savukārt Vašingtona sadarbojusies ar YPG cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" un atzinusi to par efektīvāko spēku šajā cīņā.

Pēc aktīvistu aplēsēm ofensīvas laikā kopš 20.janvāra nogalināti vairāk nekā 280 civiliedzīvotāji.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Top komentāri

Turciju jāizlēdz no NATO
T
Ja Turcija neievēro nekādus civilizētas valsts noteikumus, kur ir garantija, ka X stundā tā pildīs NATO dalībvalsts noteikumus? Tikpat labi Erdogans var sadīlot ar Putina režīmu un veikt diversijas pret NATO partneriem. Protams, tas būtu liels trieciens organizācijai, bet Turcija kā NATO dalībvalsts diskreditē arī pārējās dalībvalstis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits