Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Norvēģijā pēc uzbrukuma draudiem parlamentam arestēts gados jauns vīrietis

Norvēģijā pēc draudiem uzbrukt parlamentam trešdien arestēts kāds gados jauns vīrietis, kurš izteicis draudus arī agrāk. Policijai par vīrieti paziņoja kāds autobusa šoferis, kurš otrdien bija dzirdējis, kā vīrietis, runājot pa telefonu, izteicis draudus, netieši norādot, ka varētu uzbrukt parlamenta ēkai.

Reaģējot uz iespējamajiem draudiem, policija naktī uz trešdienu norobežoja parlamenta ēku un Oslo domi. Pastiprinātie drošības pasākumi tika atcelti tikai trešdien pēc aizdomās turamā aresta.

Aizdomās turamā vārds netiek atklāts, bet Norvēģijas mediji ziņoja, ka arestētais ir 27 gadus vecs vīrietis, kurš saistīts ar galēji labējo grupējumu - Norvēģijas Aizsardzības līgu. "Mūsu dienestiem šis cilvēks ir zināms. Viņš ir izteicis draudus arī agrāk," apstiprināja Oslo policijas preses pārstāvis.

Norvēģijā joprojām spilgtā atmiņā ir norvēģu galēji labējā ekstrēmista Andersa Bēringa-Breivīka sarīkotais slaktiņš, kurā dzīvību zaudēja 77 cilvēki. 2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, bet tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus - pārsvarā pusaudžus, no kuriem jaunākā nule kā bija nosvinējusi 14.dzimšanas dienu.

Pagājušā gada 24.augustā Oslo tiesa atzina Bēringu-Breivīku par vainīgu 77 cilvēku slepkavībā, piespriežot viņam maksimāli iespējamo 21 gadu cietumā ar iespēju soda termiņu pagarināt, ja pēc tā izciešanas viņš tiks atzīts par joprojām bīstamu sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits