Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Olimpisko spēļu aizsardzībai Lielbritānija varētu izmantot raķetes

2012.gada Londonas olimpisko spēļu drošības pasākumos Lielbritānija varētu izmantot arī raķetes "zeme-gaiss", paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds.

Ar šādu paziņojumu ministrs nāca klajā neilgi pēc tam, kad medijos izplatījās informācija par ASV lēmumu nosūtīt uz Londonu 1000 savus aģentus, lai rūpētos par drošību olimpisko spēļu laikā.

"Es varu jums apliecināt, ka tiks likti lietā visi nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu Londonas olimpisko spēļu drošību, ieskaitot (..) pretgaisa aizsardzību," uzrunājot likumdevējus, paziņoja ministrs.

Hamonda priekšgājējs, bijušais aizsardzības ministrs Laiems Fokss norādīja, ka raķetes "zeme-gaiss" olimpisko spēļu aizsardzībā iekļautas jau kopš 1996.gada spēlēm Atlantā.

Pirmdien laikraksts The Guardian ziņoja, ka ASV amatpersonas paudušas atkārtotas bažas par drošību Londonas olimpiskajās spēlēs un plāno izvietot 1000 savus aģentus, tostarp 500 ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) darbiniekus.

Laikraksts ziņoja, ka Londonas olimpisko spēļu organizācijas komiteja (LOCOG) sākotnēji par zemu novērtējusi nepieciešamo drošības darbinieku skaitu. Ja sākotnēji tika plānots nodarbināt 10 000 drošības darbinieku, tad tagad ir skaidrs, ka nepieciešams jau 21 000.

Tomēr Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis uzstāja, ka ar plānošanu viss kārtībā, un Starptautiskā Olimpiskā komiteja pilnībā paļaujas uz Londonu.

"Drošības plānošana ir uz pareizā ceļa, un finansējums ir pasargāts. Valdība ir apņēmusies sagādāt drošas spēles, kuras varētu izbaudīt Londona, Lielbritānija un pasaule," paziņoja ministrijas pārstāvis.

Oktobrī Lielbritānija noraidīja ziņas, ka ASV piedāvājusi nosūtīt uz Lielbritānijas piekrasti savu lidmašīnu bāzes kuģi, kas tur uzturētos olimpisko spēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās a...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits