Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Krievijas un Gruzijas bēgļi Polijā sagrābj vilcienu

Aptuveni 200 Krievijas un Gruzijas bēgļu otrdien Polijā kādā dzelzceļa stacijā sagrābuši vilcienu, ziņo poļu radiostacija Radio Wroclaw. Kā vēsta poļu prese, Krievijas bēgļi patiesībā esot Čečenijas un Ingušijas iedzīvotāji, raksta lenta.ru.Bēgļi bez biļetēm gribot nokļūt līdz Strasbūrai, kur vērstos Eiropas Cilvēktiesību tiesā ar sūdzību par sliktiem dzīves apstākļiem Polijas bēgļu centros. Dzelzceļa administrācija izsaukusi policiju.

Viens no cilvēktiesību aizstāvības organizācijas Krievijas un čečenu draudzības biedrība vadītājiem Imrans Ižijevs gazeta.ru pastāstīja, ka Ziemeļkaukāza un Gruzijas bijušie iemītnieki Polijas bēgļu nometnēs dzīvojuši aptuveni gadu, cerot, kad viņiem piešķirs politisko patvērumu, taču dzīves apstākļi nometnē kļuvuši neizturami. Tāpēc bēgļi ķērušies pie galējiem līdzekļiem.

Patlaban uz Vāciju braucošais vilciens ir apturēts, dzelzceļa stacija – policijas ielenkta, pie vilciena neļauj pieiet nevienam žurnālistam.

Kā ziņo gazeta.ru, tai esot izdevies sazināties ar vienu no vilciena sagrābšanas organizatoriem Ashadu Jevlojevu. Viņš kopā ar sievu no Ingušijas Polijā ieradies teju pirms pusotra gada un tika ievietots Radas bēgļu centrā.

“Tagad mēs atrodamies uz Vācijas robežas, Polijas žurnālistus pie mums nelaiž, jau apsolīja, ka mums nekas nedraudēs, ja vien visu pārtrauksim. Taču mūsu miera maršs vienalga notiks, mēs nokļūsim Vācijā, no turienes – Strasbūrā. Pagaidām pret mums netiek lietots spēks, jo bēgļu vidū ir daudz sieviešu, taču mēs paziņosim par bada streiku,” teica A.Jevlojevs.

Poļu izdevums Wiadomosci norāda, ka vairākumam bēgļu nav dokumentu, kas sarežģīs noskaidrot vilcienu sagrābušos. Akcijas dalībniekiem draud vai nu deportācijas, vai cietumsods.

(papildināta no 3.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits