Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Papildināta: noticis sprādziens vienā no Francijas kodolobjektiem

Francijas Markulas  radioaktīvo atkritumu pārstrādes stacijā noticis sprādziens, vēsta plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz Francijas Atomenerģētikas komisariātu (Commissariat a l'energie atomique). Kā informē televīzijas kanāls CNN, informāciju par sprādzienu oficiāli apstiprinājusi arī valsts enerģētikas kompānija EDF.

Negadījuma rezultātā viens cilvēks gājis bojā, savainojumus guvuši četri cilvēki, tāpat tiek ziņots par vienu bez vēsts pazudušo. Viens no ievainotajiem atrodas smagā stāvoklī.

Pēc CNN rīcībā esošās informācijas, radiācijas noplūdes bīstamība vairāk nepastāv. Sprādziens noticis aptuveni 11:45 pēc vietējā laika (12:45 pēc Latvijas laika) pēc tam, kad aizdegusies viena no radioaktīvo atkritumu apglabāšanas krāsnīm. Notikuma vietu ielenkuši drošības spēki, objekta teritorijā strādā ugunsdzēsēji, policija, mediķi un vietējās pašvaldības pārstāvji. Gadījumam, ja būs nepieciešama ievainoto evakuācija, pie elektrostacijas dežūrē helikopters.

Kā vēsta Le Figaro, netālu no Vidusjūras piekrastes esošā Markulas atomelektrostacija sākusi darbu 1956. gada janvārī. AES tiek darbināti trīs reaktori, par kodoldegvielu tiek izmantots urāns.

Savukārt pēc BBC News rīcībā esošās informācijas, kuru apstiprina arī vairāki citi avoti, kodolobjektā notiek atomieročos izmantotā plutonija pārstrāde.

Jāpiebilst, ka Francija ir pasaulē visvairāk no kodolenerģijas atkarīgā valsts - atomelektrostacijas nodrošina aptuveni 80 % valsts enerģētisko vajadzību.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits