Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināts (18:55) - Merkeli patvēruma meklētāju centrā sagaida ar svilpieniem

Vācijas kancleri Angelu Merkeli, viņai ierodoties patvēruma meklētāju mītnē Heidenavā, kur nedēļas nogalē notika sadursmes starp policiju un labējo radikāļu rīkoto demonstrāciju dalībniekiem, trešdien vietējie iedzīvotāji sagaidīja ar svilpieniem.

Kā no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP korespondents, otrpus ceļam pie nelegālo imigrantu mītnes pulcējušies aptuveni 150 cilvēki, kas skandē "nodevēja, nodevēja", kā arī "mēs esam huligānu banda", acīmredzami izsmejot varasiestāžu centienus visus, kas pauž neapmierinātību ar nekontrolēto imigrāciju, pasludināt par nacistiem un rasistiem.

Savukārt daļa garāmbraucošo autovadītāju pauž atbalstu protestētājiem ar savu spēkratu signāltaurēm.

Tikmēr Merkele savā uzrunā Drēzdenes pievārtē esošajā Heidenavā uzsvēra, ka Vācija necietīs ksenofobiju un ļaudīm, kuri glābjas no kara, ir tiesības uz patvērumu.

"Mums jāvērš visi mūsu pūliņi, lai būtu nepārprotami skaidrs - nebūs iecietības pret tiem, kuri apšauba citu cilvēku cieņu," norādīja kanclere, kurai blakus atradās Heidenavas mērs Jirgens Opics. "Ikvienam, kuram draud politiskā vajāšana vai kurš bēg no pilsoņkara, ir tiesības uz taisnīgu attieksmi, kad viņš lūdz patvērumu."

Merkele arī tikās ar aptuveni 600 patvēruma meklētāju, kas izmitināti jaunatvērtajā Heidenavas bēgļu mītnē, kā arī aprunājās ar brīvprātīgajiem un policistiem.

Merkeli viņas vizītē pavadīja Saksijas federālās zemes premjerministrs Stanislavs Tillihs.

Tikmēr uzbrukumi patvēruma meklētāju mītnēm nerimās arī naktī uz trešdienu.

Kā ziņots, kāds vīrietis iemetis Molotova kokteili jaunizveidotajā patvēruma meklētāju mītnē Leipcigā, kurā kopš trešdienas paredzēts izvietot 56 nelegālos imigrantus.

Nopietni bojājumi mītnei nav nodarīti, jo aculiecinieki pietiekami ātri sacēluši trauksmi.

Savukārt Parhimā, kas arī atrodas Austrumvācijā, policija aizturējusi divus iereibušus vīriešus, kas, bruņojušies ar nažiem, ielauzušies vietējā patvēruma meklētāju mītnē.

Abi uzbrucēji izsaukuši pret imigrantiem vērstus saukļus.

Tikmēr sociāldemokrāti (SPD) paziņojuši, ka kopš pirmdienas, kad vicekanclers Zigmārs Gabriēls nosodīja nekārtības Heidenavā, nosaucot to dalībniekus par "vēmekļiem", partija saņēmusi vairāk nekā 150 telefoniski izteiktus draudus. Tostarp saņemti draudi par SPD biroja spridzināšanu, ko policija gan atzinusi par nenopietniem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits