Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināts - Policija ar asaru gāzi izdzenā Lietuvas Seima apmētātājus

Lietuvas policija, pielietojot asaru gāzi, izkliedējusi protestētājus no Seima ēkas priekšpuses laukuma. Pēc diviem asaru gāzes raidījumiem tieši pūlī policisti dzen protestētājus projām no Seima pa Ģedimina prospektu. Laiku pa laikam protestētāju iebiedēšanai policija raida gaisā trokšņa šāvienus. Protestētāji met pa policistiem ar nolauztām atkritumu tvertnēm.

Daži parlamenta darbinieki, kas atrodas ēkas iekšpusē telefona sarunā ar Dienu pastāstīja, ka izsisto logu dēļ atsevišķās parlamenta telpās iekļuvusi asaru gāze, tādēļ ir grūti elpot.

Seima tuvumā esošās banku filiāles un daži veikali jau slēguši durvis.

Policijas rīcība sekoja pēc tam, kad protestētāji ar akmeņiem, pudelēm, petardēm un kokosriekstiem apmētāja Seima ēku, izsitot stiklus. Pirms tam pa ēku protestētāji meta tikai ar sniega pikām.

Ēkas iekšpusē pie ieejas durvīm ir izvietojušies īpašās nozīmes vienības karavīri pilnā ekipējumā - ķiverēs un ar vairogiem rokās. Policistu ķēde stāv ārpusē pie parlamenta ieejas. Notikuma vietā ieradušās vairākas neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas.

Ap pusdienlaiku pie Lietuvas parlamenta ēkas sapulcējās ap septiņiem tūkstošiem cilvēku. Arodbiedrību pārstāvji daļu no viņiem aizveda sev līdzi pa Ģedimina prospektu uz valdības ēku. Taču lielākā daļa palika pie Seima un skaļi pauž neapmierinātību ar valdības ekonomisko politiku un ar arodbiedrību nodomu nepieprasīt valdības demisiju.Izsaucienu un murdoņas dēļ skaļums bija kā futbola mačā. Atsevišķi cilvēki skaļi aicināja sapulcējušos mēģināt iekļūt Seima ēkā. Protestētāji pieprasīja Seima spīkera vai citu Seima vadības pārstāvju iznākšanu. Protestētāju pirmajās rindās bija ļoti daudz agresīvi noskaņoti jaunieši, un Lietuvas masu pasākumiem nepieredzēti daudz cilvēku, kuri runāja savā starpā krievu valodā.

Vācijas ziņu aģentūra DPA ziņo, ka daudzskaitlīgs cilvēku pūlis ielencis Šauļu pilsētas domes ēku un notika mēģinājumi tajā iekļūt, tomēr atdūrās pret policijas barjeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Lietuvas policija gatava, lai neatkārtotos Rīgas notikumi

Lietuvā prasa mazināt finanses valsts pārvaldei

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits