Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc žurnālista notiesāšanas EK atgādina Melnkalnei par preses brīvības nozīmi

Reaģējot uz pazīstama žurnālista notiesāšanu, Eiropas Komisija (EK) atgādinājusi Melnkalnei, ka preses brīvība ir būtisks elements Balkānu valsts centienos pievienoties Eiropas Savienībai (ES).

Žurnālists Jovo Martinovičs šonedēļ tika notiesāts uz pusotru gadu cietumā par saistību ar kontrabandistiem. Žurnālists apgalvo, ka ar kontrabandistiem sazinājies darba ietvaros.

Martinoviča advokāts paziņoja, ka tiesas spriedums tiks pārsūdzēts, un EK preses sekretāre Maja Kocijančiča norādīja, ka Brisele sagaida taisnīgu tiesu.

Kocijančiča brīdināja, ka mediju ierobežošana var apdraudēt Melnkalnes centienus iestāties ES.

"Vārda brīvība ir viena no Eiropas Savienības pamata vērtībām un svarīgs elements Melnkalnes iestāšanās procesā, un šajā kontekstā žurnālistiem būtu jāspēj pildīt savus pienākumus profesionāli un bez bailēm," sacīja Kocijančiča.

Martinovičs, kurš strādājis tādiem lieliem starptautiskiem medijiem kā BBC un Financial Times, pavadīja 15 mēnešus pirmstiesas apcietinājumā un tikai pirms gada tika atbrīvots līdz tiesai.

Viņš noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības un apgalvo, ka viņa kontakti ar kriminālajām aprindām bijuši strikti profesionāli.

"Marihuānas kontrabanda priekš manis būtu bezjēdzīga. Man vienkārši nav nekādas motivācijas to darīt, man ir starptautiska karjera," tiesā decembrī sacīja žurnālists.

Organizācija Reporters Without Borders nosodīja tiesas spriedumu, nodēvējot to par neveiksmi preses brīvības jomā valstij, kas vēlas iestāties ES.

Melnkalne cer pievienoties ES līdz 2025.gadam, un šī mērķa sasniegšanai tai nepieciešams apkarot organizēto noziedzību un nodrošināt mediju brīvību.

Pērnā gada maijā Melnkalnē viens žurnālists tika nošauts. Brisele pēc tam brīdināja Melnkalni, ka iestāšanās process var tikt traucēts, ja netiks panākts progress žurnālistu aizsardzībā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
EK būtu satraukusies par preses brīvību pati savās mājās. nepietiek ar to, ka regulāri notiek cenzūra, vācija klaji pārkāpj starptautiskās normas un ierobežo žurnālistu brīvību pat līdz tam, ka erdogana kritisks žurnālists tiek izraidītd no valsts. ak jā, un pirms tam viņu izsvieda no erdogana preses konferences, lai neuzdod neērtus jautājumus. EK ir liekuļu un parazītu bars, nekas cits. https://www.tagesschau.de/inland/ausweisung-kritiker-erdogan-101.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits