Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Polijas opozīcija pēc ilgāka laika aptaujās apsteidz valdošo partiju

Polijas lielākā opozīcijas partija Likums un taisnīgums (PiS) pirmo reizi pēdējo divu gadu laikā sabiedriskās domas aptaujās apsteigusi pie varas esošo centriski labējo "Pilsonisko platformu" (PO), liecina aizvadītajā nedēļas nogalē un pirmdien publicētās aptaujas.

Likums un taisnīgums šobrīd sabiedrībā bauda lielāku atbalstu nekā Pilsoniskā platforma, kas vēlēšanās uzvarējusi kopš 2007.gada. 2014.gadā Polijā notiks Eiropas Parlamenta (EP) deputātu un pašvaldību vēlēšanas, bet 2015.gadā paredzētas parlamenta vēlēšanas.

Pirmdien publicētā TNS aptauja liecina, ka PiS šobrīd atbalsta 28% respondentu, savukārt par PO šobrīd būtu gatavi balsot 25% apjautāto. PiS atbalsts kopš aprīļa pieaudzis par četriem procentpunktiem. Savukārt CBOS aptauja liecina, ka PiS atbalsta 26%. Arī šajā aptaujā opozīcijā esošā partija par trim procentpunktiem apsteidz PO.

PiS panākumi likuši sasparoties Pilsoniskajai platformai. Kā pirmdien laikrakstā Rzeczpospolita publicētajā intervijā atzīst PO viceprezidents Gžegožs Šetina, PiS līderis Jaroslavs "Kačiņskis varētu izcīnīt konstitucionālo vairākumu" jeb vēlēšanās parlamentā iegūt divas trešdaļas deputātu vietu. "Mums ir jāveic izmaiņas valdībā un jāsagatavo rīcības plāns 2014. un 2015.gadam, lai atgūtu vēlētāju uzticību."

Aptaujas tikmēr liecina, ka krities atbalsts arī valdošajai koalīcijai, kurā līdzās Pilsoniskajai platformai ir arī Polijas Zemnieku partija (PSL). Ja parlamenta vēlēšanas notiktu šodien, piecu procentu barjeru spētu pārvarētu vēl divas opozīcijas partijas - Demokrātiskā kreiso alianse (SLD) un Palikota kustība -, kuras saskaņā ar TNS aptauju atbalsta attiecīgi 12% un 8% respondentu. CBOS aptauja savukārt SLD prognozē 9%, bet PSL - 6% lielu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits