Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Preses konferencē Rikārs teica, ka Parīzes galvenā policijas iecirkņa civilais darbinieks, kurš ceturtdien nogalināja četrus kolēģus, "visticamāk sazinājās ar salafistu kustības biedriem"

Prokurors: Parīzes policistu slepkava sazinājies ar salafistiem

Domājams, ka uzbrucējs, kurš šonedēļ Parīzē policijas iecirknī ar nazi nogalināja četrus policistus, sazinājās ar ultrakonservatīvo islāma reformistu jeb salafistu kustības biedriem, sestdien paziņoja Parīzes prokurors Žans Fransuā Rikārs.

Preses konferencē Rikārs teica, ka Parīzes galvenā policijas iecirkņa civilais darbinieks, kurš ceturtdien nogalināja četrus kolēģus, "visticamāk sazinājās ar salafistu kustības biedriem".

Detalizētāku informāciju prokurors nesniedza.

Rikārs žurnālistiem sacīja, ka autopsija "apliecina ārkārtēju vardarbību" uzbrukumā, kas turpinājās septiņas minūtes. Uzbrukumā izmantotos nažus, tostarp austeru gatavošanai paredzēto, iegādājies pats uzbrucējs.

Prokurors norādīja, ka uzbrucējs nav iepriekš sodīts, tomēr pirms desmit gadiem bijis apsūdzēts par vardarbību ģimenē.

Uzbrucēja, kuru policija uzbrukuma laikā nogalināja, sieva vēlākais līdz pirmdienai ir aizturēta. Rikārs atklāja, ka dažas stundas pirms uzbrukuma viņa ar vīru apmainījās ar 33 īsziņām par islāmu.

Varasiestādes paziņojušas, ka 45 gadus vecais vīrietis Parīzes policijas prefektūrā kopš 2003.gada strādājis par administratīvo palīgu. Viņam nav bijušas psihiska rakstura problēmas, un pirms pusotra gada viņš pievērsies islāmam.

Prokurors norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā viņš mainījis savu stilu un atturējies no kontaktiem ar sievietēm. Viņš arī aizstāvējis 2015.gadā notikušo teroristu uzbrukumu izdevuma Charlie Hebdo redakcijā, kurā tika nogalināti 11 cilvēki.

Diennakti pēc uzbrukuma vietējās varasiestādes paziņoja, ka uzbrukums varētu būt terora akts. Vēl piektdienas rītā amatpersonas uzstāja, ka nekas neliecina, ka bruņotais uzbrucējs būtu bijis saistīts ar ekstrēmistu grupējumiem.

Uzbrucējs sadūra trīs cilvēkus divos kabinetos un divas sievietes kāpņu telpā. Viņu kāds policists nošāva iecirkņa pagalmā. Uzbrukumā gāja bojā trīs vīrieši un viena sieviete, bet otra sieviete ir smagi ievainota.

Francijas parlamenta opozīcijā esošie republikāņi un galēji labējā Nacionālā asambleja apsūdzējusi Francijas prezidenta Emanuela Makrona valdību par paviršu attieksmi pret šo lietu, tādēļ aicinājusi sākt parlamentāro izmeklēšanu.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
papildināšu dienas rakstu, kas kā vienmēr nepasaka pāris svarīgas lietas. piemēram to, ka pēc uzbrukuma francijas iekšlietu ministrs kastanērs ir centies noslepenot faktus, kuri nonāca atklātībā tikai pateicoties tam, ka policisti nebija mierā un sarīkoja publisku skandālu un informēja presi. tātad jaukais pusis slepkava bija konvertējies nevis pirms 18 mēnešiem, bet pirms vairāk kā desmit gadiem. viņš bija uzkritis kā ekstrēmists neskaitāmas reizes, un kolēģi par viņu bija ziņojuši atkārtoti, bet iekšlietu ministrija visus brīdinājumus ignorējusi un lietu tālāk nav virzījusi. tagad visam pa virsu vēl tagadējais ministrs gribēja vispār noslēpt informāciju no sabiedrības. mans jautājums - kurš tagad atbildēs par šo 4 cilvēku nāvi? musulmaņu maniaka rīcība bija paredzama, un policisti rēķinājās, ka tā var būt, kāpēc liberastiskā makarona francijā tika ignorēti policistu brīdinājumi par ekstrēmistu? kam tas ir izdevīgi un kurš no šitās visas cūcības iegūst?
ļuļa
ļ
ai, un pirmdien francijas valdība konsultēšoties par imigrāciju. bet ne jau nu tāpēc, lai apturētu islāma invāziju, bet lai nepieļautu, ka šādi gadījumi ar noslepkavotiem policistiem spēlētu par labu nacionālistiem un galēji labējiem, kā ļoti sliktajai lepēnai. liberastiskā eiropa rullē.
Dostojevskis
D
Pirms daudziem gadiem kāda pazīstama latvju autoritāte sacīja: "Eiropa aizrīsies ar savu liberālismu".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits