Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saistībā ar naudas atmazgāšanu investori iesniedz jaunu prasību pret Danske Bank

Apmēram 60 investori ir iesnieguši jaunu prasību pret Dānijas banku grupu Danske Bank par 1,5 miljardiem dāņu kronu (200,87 miljoniem eiro) saistībā ar naudas atmazgāšanu, piektdien paziņoja šo investoru advokāti.

Šī ir trešā šāda veida lieta pret Danske Bank, kas ir Dānijas lielākā kredītiestāde. Martā tika ziņots, ka Danske Bank institucionālie akcionāri iesūdzējuši šo banku tiesā, lai no tās piedzītu 475 miljonus ASV dolāru (418,2 miljonus eiro) par naudas atmazgāšanas skandāla radītiem zaudējumiem.

Danske Bank paziņoja, ka tā aizstāvēsies pret jauno prasību, bet tai nav informācijas par šīs lietas izskatīšanas laiku.

Pret Danske Bank notiek izmeklēšana vairākās valstīs, tai skaitā ASV, par maksājumiem vairāk nekā 200 miljardu eiro apmērā, kas no 2007. līdz 2015.gadam veikti caur šīs bankas Igaunijas filiāli. Banka ir atzinusi, ka daudzi no šiem maksājumiem bijuši aizdomīgi.

“Mēs aizstāvēsimies pret šīm prasībām un tiksim galā ar jebkādu notikumu attīstību sadarbībā ar bankas advokātiem,” teikts Danske Bank paziņojumā.

Dānijas juridisko pakalpojumu uzņēmums Nemeth Sigetty paziņoja, ka ir iesniedzis jauno prasību Kopenhāgenas Apgabaltiesā apmēram 60 starptautisku investoru grupas vārdā.

Šos investorus, starp kuriem ir pensiju fondi, apdrošināšanas kompānijas un aktīvu pārvaldnieki no vismaz 12 valstīm, pārstāv Starptautiskā vērtspapīru apvienību un fondu pārvaldības kompānija cietušajiem Danske Bank investoriem (International Securities Associations and Foundations Management Company for Damaged Danske Investors, ISAF-Danske).

Prasībā apgalvots, ka Danske Bank pārkāpusi Dānijas Kapitāla tirgus likumus, gadiem ilgi tīši maldinot un turot neskaidrībā investorus, teikts ISAF-Danske paziņojumā.

ISAF-Danske paziņoja, ka šī banka nebija izpaudusi to, ka “tās finansiālo ienākumu deklarācijas un nesadalītā peļņa ietvēra ievērojamu peļņu no zināmām nelikumīgām augsta riska naudas atmazgāšanas darbībām”.

Pret Danske Bank jau ir ierosinātas divas prāvas ASV. Vienā no tām 232 pensiju fondi un citi investori pieprasa zaudējumu atlīdzināšanu aptuveni 800 miljonu ASV dolāru (716 miljonu eiro) apmērā.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Investori ir satraukti! Investori, šie goda vīri, viņi taču pat nenojauta, ka banka strādā arī ar negodīgas izcelsmes naudu! Nekad, nekad! Investori jūtas apkrāpti! Investoru sašutumam nav gala!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits