Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Saistībā ar trūkumiem, reaģējot uz Bēringa-Breivīka uzbrukumu, atkāpies Norvēģijas tieslietu ministrs

Norvēģijas tieslietu un policijas ministrs Knūts Stūrbergets paziņoja par atkāpšanos no amata piektdien - dienu pēc tam, kad parlamentam izklāstīja trūkumus ministrijas institūciju darbā, reaģējot uz jūlijā labējā ekstrēmista Andersa Bēringa-Breivīka sarīkotajiem uzbrukumiem, kuros gāja bojā 77 cilvēki.

Stūrbergeta vietā Norvēģijas tieslietu ministra amatā stāsies līdzšinējā aizsardzības ministre Grēte Fāremū, žurnālistiem Oslo paziņoja Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs pēc tam, kad bija prezentējis izmaiņas valdības sastāvā Norvēģijas karalim Haraldam V.

Savukārt aizsardzības ministra amatā stāsies Espens Barts Eide, kas pašlaik ir ārlietu viceministrs.

Norvēģijas valdība ir asi kritizēta par tiesībsargājošo institūciju reakciju uz Bēringa-Breivīka 22.jūlijā sarīkotajiem diviem teroraktiem. 32 gadus vecais ekstrēmists atzīst, ka sarīkoja sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā astoņi un ievainoti vairāki cilvēki, bet vēlāk, pārģērbies par policistu, sarīkoja apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur viņš nogalināja 69 cilvēkus.

Ceturtdien Stūrbergets parlamentam paziņoja, ka valdībai jāizveido komisija, kas detalizētāk izmeklētu policijas rīcību uzbrukumu laikā un citus trūkumus policijas darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits