Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sākusies Eiropas ilgtspējīgas attīstības nedēļa

Šodien visā Eiropā sākas Eiropas ilgtspējīgas attīstības nedēļa (ESDW), kurā Latviju pārstāv seši projekti, aģentūru LETA informēja Pārresoru koordinācijas centra (PKC) pārstāve Elīna Krūzkopa.

Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļa Latvijā un 17 citās Eiropas valstīs norisināsies līdz 5.jūnijam. Tās laikā kopumā paredzēti vairāk nekā 1500 dažādi pasākumi, kas saistīti ar ilgtspējīgu attīstību. Šādas nedēļas mērķis ir sekmēt un izcelt ilgtspējīgu attīstību veicinošas aktivitātes un projektus, kalpojot par virtuālās tīklošanās platformu Eiropas līmenī.

Latvijā pieteiktie pasākumi iesaista plašāku iedzīvotāju loku sabiedrībai aktuālu tematu - sociālu, ekonomisku un vides jautājumu - aktualizēšanā vai apspriešanā kopā ar biznesa, valsts sektora, nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī nozares ekspertiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Laikā no 1.jūnija līdz 4.jūnijam Strenču Psihoneiroloģiskās slimnīcas muzejā ikvienam būs iespēja uzzināt slimnīcas kultūrvēsturiskās vērtības un sevi, izpildot dažādus psiholoģiskos testus. Kā norāda pasākuma organizatori, ilgtspējīga attīstība ietver garīgo veselību un sabiedrības atvērtību pret personām ar garīga rakstura traucējumiem un personām ar funkcionāliem traucējumiem. Nākamajā nedēļā Līgatnē norisināsies otrais Lauku kopienu parlaments, kurā varēs uzklausīt iedvesmas stāstus no praktiķiem un ekspertiem, dalīties ar savu praktisko pieredzi un zināšanām, interaktīvā veidā diskutēt kopīgās sesijās un darba grupās par lauku reģioniem aktuāliem jautājumiem.

Līgatnē notiks arī Attīstības forums, kura mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par globālās attīstības jautājumiem un sekmēt sadarbības iniciatīvu potenciālu starp kopienām kā instrumentu globālajai attīstībai.

Eiropas Komisijas (EK) pirmais priekšsēdētāja vietnieks Franss Timmermanss uzsver, ka EK galvenie politikas darbības virzieni, lai veicinātu izaugsmi, darbavietas un investīcijas, var būt veiksmīgi, tikai īstenojot ilgtspējīgu pieeju, lai risinātu ekonomiskās, sociālās un vides problēmas. Eiropas valstu ekonomiku konkurētspējas un pielāgoties spējas palielināšana iezīmē virzību pretim atjaunojamiem energoresursiem un pārstrādājamu produktu izmantošanu, mazinot valstu atkarību no neatjaunojamiem resursiem, skaidro komisārs.

ESDW organizē Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātes Ilgtspējīgas vadības institūts, Latvijā kontaktpunkta funkcijas veic PKC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits