Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Salonikos grieķu protestētāji aplej ar ūdeni Vācijas konsulu

Sadusmoti par valsts dienesta darbinieku atlaišanu un Vācijas augsta ranga amatpersonas izteikumiem, grieķu protestētāji ceturtdien aplējuši Vācijas konsulu Salonikos ar ūdeni un kafiju.

Nepatīkamais starpgadījums ar konsulu Volfgangu Helšeru Obermaieru notika Vācijas-Grieķijas tirdzniecības iniciatīvām veltītas konferences laikā. Konsulu no protestētāju pūļa paglāba policisti. Neviens ievainots vai arestēts netika, informēja policija. "Esiet vienoti, lai padzītu nacistus," kliedza daži no protestētājiem.

Incidents noticis dienu pēc Vācijas darba ministres vietnieka izteikumiem, ka Grieķijā trīs pašvaldību darbinieki dara viena cilvēka darbu. "Pētījumi liecina, ka Grieķijā nepieciešami 3000 darbinieku vietējās administrācijas darbu veikšanai, ko Vācijā paveic 1000 cilvēku," paziņoja Vācijas darba ministres vietnieks Hans Joahims Fuktels.

Fuktels ir Vācijas kancleres Angelas Merkeles personiskais vēstnieks, kuram uzticēta sadarbība ar Grieķijas amatpersonām, lai racionalizētu vietējo pašvaldību darbu. Merkeles vizītes laikā pagājušajā mēnesī uz protestiem Atēnās sapulcējās aptuveni 30 000 cilvēku.

Daudzi Grieķi uztver Vāciju kā galveno taupības pasākumu uzspiedēju Atēnām, savukārt vācu amatpersonas pārmetušas Grieķijai reformu novilcināšanu un dārgā laika tērēšanu, kas iegūts par Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevumiem, kur lauvas tiesu ieguldījusi Vācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits