Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sarkozī atzīst savas kļūdas

Gada laikā Francijas prezidenta popularitāte ievērojami sarukusi ekonomikas problēmu un viņa privātās dzīves pārvērtību dēļ

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī atzinis, ka gada laikā kopš ievēlēšanas pieļāvis vairākas kļūdas un nav pietiekami izskaidrojis sabiedrībai savus mērķus. "Nav šaubu, ka mēs pietiekami neizskaidrojām. Nav šaubu, ka es pats esmu pieļāvis dažas kļūdas," intervijā Francijas televīzijai, ko noskatījās vairāk nekā 11 miljoni skatītāju, atzina N.Sarkozī. Tomēr viņš negrasās atteikties no vērienīgām reformām, ar kuru palīdzību N.Sarkozī iecerējis uzlabot Francijas ekonomikas stāvokli.

N.Sarkozī pirms gada uzvarēja Francijas prezidenta vēlēšanās un stājās Žaka Širaka vietā. Pirmajos mēnešos pēc ievēlēšanas viņš izcēlās ar nerimstošu aktivitāti, taču franči drīz vien saprata, ka N.Sarkozī vārdi ne vienmēr pārvēršas darbos. Gada laikā viņa popularitāte ievērojami samazinājusies. Saskaņā ar žurnālā Paris Match publicētās aptaujas datiem tikai 17% francūžu uzskata, ka N.Sarkozī ir labāks par saviem priekštečiem. 65% domā, ka viņš nav turējis priekšvēlēšanu solījumus; 79% secina, ka viņu dzīve gada laikā nav uzlabojusies. N.Sarkozī politiskās problēmas sakrita ar viņa privātās dzīves pārvērtībām, kas brīžiem atgādināja ziepju operas sižetu. N.Sarkozī izšķīrās no sievas Sesilijas un pēc īsa, bet vētraina romāna apprecējās ar bijušo modeli Karlu Bruni. N.Sarkozī pu­bliskā mīlas dēka nokaitināja daudzus francūžus, kuri uzskatīja, ka prezidents enerģiju daudz lietderīgāk varēja ieguldīt Francijas ekonomikas problēmu risināšanā. Francijas iedzīvotājus pašlaik visvairāk uztrauc cenu kāpums un dzīves dārdzības palielināšanās. N.Sarkozī ekonomikas problēmas daļēji norakstīja uz sarežģītās starptautiskās vides rēķina, jo gada laikā palielinājušās naftas cenas, sākusies krīze nekustamo īpašumu tirgū un eiro kļuvis pārāk vērtīgs attiecībā pret ASV dolāru.

N.Sarkozī solīja cīnīties pret cenu kāpumu Francijas lielveikalos; viņš apņēmās panākt cenu samazināšanos vai "kontrolētu kāpumu". "Francijas problēma ir tā, ka mēs pārāk maz strādājam," teica N.Sarkozī, kurš nolēmis cīnīties pret sociālistu ieviesto 35 stundu darba nedēļu, ko viņš raksturo kā "ekonomisku katastrofu".

"Sarkozī būs vajadzīgs laiks, lai atkal iekarotu Francijas tautas sirdi," secina laikraksts Le Figaro. Sociālistu līdere Segolēna Rojāla, kas pirms gada prezidenta vēlēšanās zaudēja N.Sarkozī, kritizē viņu par tukšām runām. "Kādu mācību viņš ir guvis, lai uzlabotu savu politiku? Mēs nezinām."4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits