Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sarkozī brīdina Irānu par Izraēlas uzbrukumu

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ceturtdien Sīrijas galvaspilsētā Damaskā brīdināja Irānu, ka savas kodolprogrammas dēļ tā riskē sagaidīt Izraēlas uzbrukumu. "Irānas nerimstošā urāna bagātināšana ir nopietna problēma," viņš sacīja sarunā ar Sīrijas, Turcijas un Kataras līderiem. "Neatkarīgi no tā, kas ir Izraēlas valdības galvgalī, mēs varam kādu rītu pamosties un uzzināt, ka Izraēla ir uzbrukusi. Tā būtu katastrofa," viņu citē Reuters.

Tā kā Sīrija ir viena no tuvākajām Irānas sabiedrotajām, Francija cer, ka Damaska varētu pierunāt Teherānu pakļauties rietumvalstu prasībām un apturēt kodolprogrammu, un piešķirt starptautiskajiem inspektoriem pilnu pieeju tās kodolobjektiem. Sīrijas prezidents Bašārs el Asads agrāk jau palīdzēja atrisināt Libānas politisko krīzi, norāda Bloomberg.

Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts vairākkārt ir uzsvēris savu vēlmi atrisināt konfliktu mierīgā ceļā, taču viņš amatā aizvada pēdējos mēnešus, un vairāki iespējamie pēcteči izsakās krietni asāk. Bijušais aizsardzības ministrs Šauls Mofazs jūnijā sacīja, ka militārs trieciens būs "neizbēgams", ja pierādīsies Teherānas spēja iegūt atombumbu pagatavošanai nepieciešamās tehnoloģijas, raksta The Guardian. Savukārt opozīcijas politiķis Benjamins Netanjahu savulaik pieļāva pat kodoluzbrukumu Irānai, ja citādi to neizdosies piespiest atteikties no kodolprogrammas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits