Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sarkozī taisās reformēt Francijas armiju

Francijas valdība sagatavojusi bruņoto spēku reformu plānu, kas armiju varētu padarīt piemērotāku mūsdienu apstākļiem un vienlaikus ietaupīt tās uzturēšanai nepieciešamos līdzekļus, ziņo BBC. Otrdien ar plānu tika iepazīstinātas militārpersonas, bet mēneša beigās to apspriedīs parlaments. "Galvenais tā mērķis ir efektīvāka, modernāka armija," Reuters sacīja ārlietu izpētes institūta IFRI drošības studiju direktors Etjēns de Dirāns.

Kopumā no amata varētu tikt atlaisti vairāk nekā 50 tūkstoši ar bruņotajiem spēkiem saistītu darbinieku. Iegūtos līdzekļus iecerēts izlietot jaunas tehnikas un ekipējuma iegādei. Lai gan ārvalstu misijās nosūtāmo karavīru skaits plānā samazināts no 50 līdz 30 tūkstošiem, N.Sarkozī atklājis, ka Francija varētu atkal iesaistīties NATO militārajā vadībā, ko pameta 1966.gadā, protestējot pret pārlieku lielo ASV lomu. "Mēs ņēmām vērā, ka pasaule varbūt nav tik bīstama kā iepriekšējā plāna pieņemšanas laikā 1994.gadā, taču tā ir krietni neparedzamāka," reformu nepieciešamību AFP pamatoja viens no plāna autoriem Bruno Tertrā. Viņaprāt, tas nesīs "revolucionāras" pārmaiņas valsts bruņotajos spēkos, jo "šī ir pirmā reize vairāku gadsimtu laikā, kad Francija savu aizsardzības politiku nebalsta uz liela militāra konflikta iespējamību Eiropā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits