Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
Lielākajā daļā pilsētas civiliedzīvotājiem nav pieejams tīrs ūdens, nav elektrības, bet pēc pārtikas jāstāv garās rindās

Sīvu kauju dēļ Austrumukrainā plāno Avdijivkas pilsētas evakuāciju

Ukrainas varas iestādes plāno evakuēt Avdijivkas pilsētu - šāds solis tiek apsvērts tādēļ, ka pilsētā, kas atrodas uz frontes robežlīnijas starp valdības spēku un prokrievisko separātistu kontrolētajām teritorijām, atsākušās sīvas sadursmes, tostarp kaujās nogalināti arī vairāki Ukrainas karavīri, vēsta BBC. Tāpat ziņots par civiliedzīvotāju upuriem gan valdības spēku, gan prokrievisko separātistu kontrolētajās teritorijās.

Civiliedzīvotājiem dzīves apstākļi pilsētā ir ļoti slikti - lielākajā daļā pilsētas nav pieejama nedz elektrība, nedz tīrs ūdens. Situācija pasliktinājusies, kopš atsākusies apšaude ar smagajiem ieročiem. Ukrainas puse skaidro, ka saspīlējums atklātā sadursmēs pāraudzis pēc tam, kad separātisti centušies ieņemt pilsētu. Savukārt prokrievisko bandu dalībnieki sadursmju izprovocēšanā vaino Ukrainas valdība spēkus.

"Viss ir slikti. Cilvēkiem ir bail, ir ļoti auksts, ir garas rindas pēc maizes. Vien daži veikali ir atvērti," BBC pastāstīja pilsētas iedzīvotāja Nadija.

Valdība nolēmusi, ka pilsēta, visticamāk, būs jāevakuē. Kijevas ieceltā vietējā administrācija izstrādā plānus, kas paredz ik dienu no pilsētas evakuēt aptuveni 8000 civiliedzīvotāju. Kopējais pilsētas iedzīvotāju skaits tiek lēsts robežās no 16 līdz 22 tūkstošiem, tātad evakuācija varētu prasīt divas vai trīs dienas. Evakuācijas plāns tiks iedarbināts tad, ja kaujas pilsētā un tās apkārtnē turpināsies.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits