Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Streiki Spānijā atstāj veikalus bez pārtikas

Kilometriem gari sastrēgumi, lielas rindas pie degvielas uzpildes stacijām un tukši veikalu plaukti otrdien sagādāja lielas neērtības Spānijas iedzīvotājiem, jo kravu pārvadātāju streiks daudzviet paralizējis transporta kustību. Spānijas kravu pārvadātāji pieteica streiku, lai protestētu pret degvielas cenu kāpumu, kas daudzas nelielas firmas varētu novest līdz bankrotam un atstāt šoferus bez darba. Kravas automašīnu šoferi bloķē Spānijas ceļus, lai pievērstu valdības uzmanību savām problēmām.

Tukši plaukti


Tā kā satiksme daudzviet ir paralizēta, lielveikali nevar saņemt pārtikas produktus un piepildīt plauktus ar svaigu pārtiku. Streika skartajos reģionos par ierastu parādību kļuvuši iztukšoti veikalu plaukti, jo ļaudis steidzas iegādāties pārtiku, kamēr tā vēl ir veikalā. Lielas rindas vērojamas arī pie degvielas uzpildes stacijām, kur autovadītāji vēlas papildināt degvielas krājumus. "Es dzirdēju, ka visās degvielas uzpildes stacijās beidzas krājumi, tāpēc ierados uzpildīties. Baidos, ka pretējā gadījumā rītdien netikšu uz darbu," ziņu aģentūrai Reuters stāsta Madrides autovadītājs Rauls. Degvielas uzpildes stacijas ziņo, ka daudzviet jau izpirkta visa degviela. Streika dalībnieki neļauj atjaunot staciju krājumus, bloķējot piebraukšanu degvielas bāzēm. Policijai nācās konvoja pavadībā nogādāt degvielu uz dažām stacijām, jo saņemtas ziņas par uzbrukumiem automašīnām un mēģinājumiem pārdurt riepas.

Gliemežu taktika


Lai paralizētu satiksmi Spānijas pilsētās un automaģistrālēs, streikotāji izvēlējās lēnas braukšanas taktiku, braucot pa šoseju gliemeža ātrumā. Aiz streikotāju automašīnām izveidojās garas rindas, kas stiepās pat 20 kilometru garumā. Streikotāji arī bloķēja Spānijas robežu ar Franciju. Uzņēmēji raizējas, ka streika dēļ viņiem nāksies apturēt ražošanu. Šādu lēmumu jau bija spiesta pieņemt Seat automašīnu rūpnīca Katalonijā, jo bloķēto ceļu dēļ nesaņem vajadzīgās automašīnu daļas.

Kravu pārvadātāji žēlojas, ka straujais degvielas cenu kāpums jau drīzā nākotnē viņus izputinās. "Neviens vairs nenopelna pietiekami daudz, lai paēstu: ne kravas auto šoferi, ne zvejnieki, neviens. Kādam jārod izeja," spriež Spānijas kravu pārvadātāju apvienības vadītājs Haime Diass. Kravu pārvadātāji pieprasa, lai valdība viņiem garantētu minimālo samaksu par pakalpojumiem, jo tikai tā iespējams kompensēt degvielas sadārdzināšanās radītos zaudējumus. Spānijas valdība atsakās apmierināt šo prasību, jo tas būtu pretrunā brīvas konkurences likumiem. Streiku jau gandrīz divas nedēļas turpina arī Spānijas zvejnieki, kam degvielas cenu kāpums nodarījis lielus zaudējumus. Līdzīgas protesta akcijas notiek arī Francijā, Portugālē un citās valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits