Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Strīdā par maksājumiem Bulgārijas lidostā iesprostoti simtiem tūristu no Latvijas, Krievijas un Somijas

Finansiāla strīda dēļ starp Bulgārijas tūroperatoru "Alma Tour" un Bulgārijas nacionālo aviokompāniju "Bulgaria Air" ir atcelts svētdien paredzētais šīs lidsabiedrības čārterreiss no Burgasas Bulgārijā uz Rīgu, tomēr Latvijas tūristi no Bulgārijas varēs atgriezties ar citu reisu, informēja Latvijas tūrisma kompānijā "Fiji Travel Alma Tour Group", kas ir Bulgārijas "Alma Tour" partneris.
Tūrisma firmas pārstāvis apliecināja, ka ir atcelts "Bulgaria Air" reiss no Burgasas pulksten 5.00, taču Latvijas tūristi atgriezīsies Rīgā ar Latvijas aviokompānijas "SmartLynx" lidmašīnu, kas izlidos no Burgasas pulksten 12.00 un ielidos Rīgā pulksten 14.30. Bulgārijas laiks ir vienāds ar Latvijas laiku.

"Bulgaria Air" paziņojusi, ka "Alma Tour" tai ir parādā septiņus miljonus Bulgārijas levu (2,5 miljonus latu), tāpēc pārtraukusi veikt "Alma Tour" pasūtītos čārterreisus. Līdz ar to kopš piektdienas no Burgasas ar paredzētajiem reisiem nevarēja izlidot vairāki simti tūristu uz Maskavu un Sanktpēterburgu Krievijā un Helsinkiem Somijā, vēsta aģentūra AFP.

Sestdienas vakarā ar "Bulgaria Air" reisu no Burgasas uz Maskavu devās 186 Krievijas tūristi. Par šo reisu bija samaksājis Krievijas tūroperators, ziņo aģentūra "Reuters".

Pēc Bulgārijas premjerminisra Boiko Borisova rīkojuma, tūristu nogādāšanai uz Krieviju ir piešķirta Bulgārijas valdības lidmašīna ar 96 vietām, vēsta "Reuters", piebilstot, ka Bulgārijas valdība ir nobažījusies, ka problēmas ar tūristu izlidošanu no Bulgārijas divu kompāniju konflikta dēļ kaitēs valsts ekonomikai svarīgās tūrisma nozares starptautiskajam tēlam.

Daudzi tūristi bijuši spiesti pavadīt nakti Burgasas lidostā, ziņo AFP.

"Fiji Travel Alma Tour Group" vienādās daļās pieder Bulgārijas uzņēmumam "Alma Tour BG" un kādai Lietuvas privātpersonai, liecina informācija "Lursoft" datubāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits