Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SVF noliedz, ka tiktu izstādāts Itālijas glābšanas plāns

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) noliedzis plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, ka sāktas sarunas ar jauno Itālijas valdību par finanšu palīdzības 400 līdz 600 miljardu apmērā sniegšanu Romai valsts ekonomikas stabilitātes nodrošināšanai, vēsta aģentūra Reuters.

„Mēs nerisinam sarunas ar Itālijas varas iestādēm par SVF finansējuma piešķiršanu,” oficiāli paziņoja fonda preses pārstāvis.

Jāatgādina, ka svētdien Itālijas laikraksts La Stampa vēstīja, ka SVF sagatavojis 400 līdz 600 miljardu eiro vērtu glābšanas plānu Itālijai. Atbilstoši laikraksta rīcībā esošajai informācijai, aizdevumu ar 4% līdz 5% likmi paredzēts piešķirt, lai atbrīvotu Itālijas jaunizveidoto Mario Monti valdību no nepieciešamības refinansēt valsts parādu un dotu tai 12 līdz 18 mēnešus laika budžeta izdevumu samazināšanai un nepieciešamo reformu veikšanai.

Šāds lēmums, kā apgalvoja La Stampa, pieņemts tādēļ, ka likmes par Itālijas divu un piecu gadu obligācijām tirgū pašlaik ir pārsniegušas kritisko 7% līmeni.

Itālijai nākamgad vajadzīgs refinansēt aptuveni 400 miljardu eiro lielas parādsaistības, savukārt kopējais valsts parāds ir 1,9 triljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits