Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Terorisma draudu dēļ Zviedrijā lielos pasākumos aizliegtas somas

Saistībā ar paaugstinātu terorisma trauksmes līmeni Zviedrijā visos lielos pasākumos aizliegts ienest somas, trešdien paziņojusi policija.

Aizlieguma mērķis ir novērst iespēju cilvēkiem ienest bīstamus priekšmetus.

Aizliegums attiecas uz koncertiem, festivāliem un lieliem sporta pasākumiem, piemēram, mačiem valsts izlases līmenī, kā arī augstākajās futbola un hokeja līgās, norādīja policija.

Izņēmumi, visticamāk, tiks piemēroti cilvēkiem, kuriem jānēsā somas medicīnisku iemeslu dēļ. Aizliegums neattiecas uz demonstrācijām.

Policija nepaskaidroja, vai saspīlējums saistībā ar karu starp "Hamās" un Izraēlu ir kaut kādā veidā ietekmējis šo lēmumu.

Pēc Korāna publiskas dedzināšanas un tam sekojošajiem draudiem Zviedrijas izlūkdienests augustā terorisma draudu līmeni piecu atzīmju skalā paaugstināja līdz ceturtajai atzīmei. Ja kopš 2016.gada draudu līmenis bija noteikts kā "paaugstināts", tad tagad tas ir "augsts", augustā žurnālistiem pavēstīja Zviedrijas Drošības policijas priekšniece Šarlote fon Esena.

Ceturtais līmenis nozīmē, ka varasiestādes uzskata, ka pastāv konkrētas briesmas valstij un liela iespējamība, ka var tikt realizēti terorakti.

16.oktobrī Briselē 45 gadus vecais terorists Abdesalems Lasueds pirms Beļģijas un Zviedrijas komandu futbola spēles noslepkavoja divus Zviedrijas pilsoņus un pēc tam policijas operācijas laikā pats tika nošauts. Pastāv aizdomas, ka noziegumu motivācija varētu būt bijusi upuru pilsonība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits