Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Turcija un ASV vienojušās par ugunspārtraukšanu Sīrijā

Turcija un ASV vienojušās par ugunspārtraukšanu Sīrijā, ceturtdien pēc sarunām Ankarā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu paziņoja ASV viceprezidents Maiks Penss.

Turcija iepauzēs savu militāro operāciju, lai kurdu spēki 120 stundu laikā varētu pamest "drošo zonu" Sīrijas ziemeļaustrumos, paziņoja Penss.

Pēc viņa teiktā, kurdu grupējums Tautas aizsardzības vienības (YPG) jau ir sācis atkāpties no Turcijas robežas.

"Mūsu vienošanās ar Turciju ir tāda, ka mēs strādāsim ar YPG locekļiem, lai veicinātu organizētu atkāpšanos nākamajās 120 stundās," sacīja Penss, piebilstot, ka atkāpšanās "burtiski ir jau sākusies".

Sīrijas kurdu spēki atkāpsies no "demarkācijas līnijas" 32 kilometru attālumā no robežas, norādīja Penss.

Pēc kurdu spēku atkāpšanās pabeigšanas Turcija pilnībā apturēs savu militāro operāciju, sacīja Penss.

Viņš arī piebilda, ka ugunspārtraukšanas laikā ASV nenoteiks jaunas sankcijas Turcijai un noturīgas ugunspārtraukšanas gadījumā atcels jau noteiktās sankcijas.

Savukārt Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu paziņoja, ka tā nav ugunspārtraukšana, bet gan operācijas pagaidu apturēšana.

"Mēs varam apturēt ofensīvu tikai tad, kad visi teroristu elementi pilnībā atkāpsies no šī rajona," sacīja Čavušolu.

Viņš piebilda, ka abas puses vienojušās arī par to, ka YPG iznīcinās nocietinājumus pie robežas.

ASV prezidents Donalds Tramps tikmēr pavēstīja, ka pamiera vienošanos mēģināts panākt "daudzus gadus" un tas sasniegts ar "neparastām" metodēm.

"Šī ir diža diena civilizācijai. Es esmu lepns par Savienotajām Valstīm, turoties pie manis, ejot pa šo nepieciešamo, bet savā ziņā neparasto ceļu. Cilvēki mēģinājuši panākt šo "vienošanos" daudzus gadus. Tiks izglābts miljoniem dzīvību. Apsveicu VISUS!" tviterī raksta Tramps.

pievienotas pēdējās piecas rindkopas

Top komentāri

<
&
https://www.youtube.com/watch?v=zu8bPSCt3M0 2.04 minūte Mēs to tā norīsim? Trumps "It used to be called the Soviet Union. Now it is called Russia for a good reason because they lost so much money in Afghanistan that they had to downsize. A very big downsizing."
pļūtins
p
Tas visdrīzāk tāpēc, ka Kremļa bandīti nosūtīja uz turieni savus Vaņas.
Margarēta
M
Tikmēr šodien mūsu galvenās stratēģiskās partneres ASV prezidents ne tikai Itālijas prezidenti Matarellu nosauca par Mocarellu, bet arī pauda visai īpatnēju viedokli par mūsu reģiona jaunāko vēsturi: proti, paziņoja, ka PSRS nācās samazināties sakarā ar ieguldījumiem karā Afganistānā. Tika lietots jēdziens downsizing. USSR downsized... Tāda kā nožēla, ka PSRS sabruka. Baltijas valstīm tomēr tagad vajadzētu kā minimums izsaukt ASV vēstniekus uz pārrunām, lai noskaidrotu, vai mūsu galvenā stratēģiskā partnera prezidents tiešām tā domā, vai arī viņam kognitīvie procesi bremzējas sakarā ar strauji progresējošo demenci. Un pie reizes padomāt, vai, dzīves ilgumam pieaugot, tomēr nevajag sākt ieviest ne tikai vecuma ierobežojumus jaunībā, no kuriem var sākt balsot un kandidēt, bet arī vecumā, jo nav normāli, ka 15 gados nevar balsot, bet 105 ar dziļu demenci var.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits