Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ugunsgrēkā cietis radikālo feministu organizācijas Femen Parīzes birojs

Naktī uz svētdienu ugunsgrēkā cietis radikālo feministu organizācijas Femen Parīzes birojs. Policija notikušo uzskata par nelaimes gadījumu.

Savukārt pati organizācija norāda, ka tā ir "biedējoša sagadīšanās", zinot, ka tās Parīzes struktūra, kuras birojs atrodas strādnieku rajonā Francijas galvaspilsētas ziemeļaustrumos, nesen saņēmusi telefoniskus draudus. Zvanītājs teicis, ka aktīvistes "raganas" vajadzētu "sadedzināt".

Ugunsgrēks izcēlies ap plkst.5 telpā, kur mitinās ukraiņu aktīviste Inna Ševčenko, kurai nesen Francijā piešķirts patvērums. Pati Ševčenko telpā tobrīd nav atradusies, tomēr vairākas citas organizācijas aktīvistes gulējušas biroja telpās ēkas otrajā un augstākajos stāvos. Viņu vidū bijušas arī Polēna Iljē un Margerita Sterna, kas mēnesi Tunisijā pavadījušas apcietinājumā pēc tam, kad tur 29.maijā puskailas bija sarīkojušas protesta akciju. Ugunsdzēsēji apliecināja, ka svētdienas negadījumā neviens nav cietis.

Iljē sacīja, ka organizācija ir "šokēta" par negadījumu un "gribētu uzzināt, kas patiesībā notika". "Mēs saņemam nāves draudus katru dienu. Vakar mēs saņēmām vēstījumu, kurā bija pausts aicinājums "dedzināt raganas"." "Mūsuprāt, ir daudzas sagadīšanās, un tas ir noticis tikai nedēļu pēc pastmarku skandāla," viņa sacīja.

Jaunās Francijas pastmarkas dizaina autori atklājuši, ka Ševčenko bijusi viena no modelēm, kas iedvesmojusi pastmarkā redzamās Francijas simbola Mariannas tēlu. Šīs atklāsmes Francijas sabiedrībā izraisījušas skandālu, bet Femen kritiķi jauno Mariannu raksturojuši kā "kristianofobi, nīdēju un ideoloģi".

Ševčenko šomēnes jau aizdevusi dusmas musulmaņiem, ramadāna sākumā tviterī ierakstot: "Kas gan varētu būt vēl muļķīgāks par ramadānu? Kas ir vēl neglītāks par šo reliģiju?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits