Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraina aizliedz ziņu aģentūras RIA Novosti darbību

Ukraina ceturtdien aizliegusi Krievijas ziņu aģentūras RIA Novosti pārstāvniecības darbību. Tas noticis nedēļu pēc tam, kad Kijevā aģentūras žurnālists tika aizturēts un apsūdzēts nodevībā.

Kā liecina jaunais Ukrainas Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes sankciju saraksts, uz trim gadiem aizliegta RIA Novosti pārstāvniecības un uzņēmuma Interselekt, kas veica visas aģentūras ekonomiskās darbības Kijevā, aktivitātes.

Sankcijās iekļauta aktīvu bloķēšana, apturēta vai ierobežota telekomunikācijas pakalpojumu sniegšana, bloķēta piekļuve vietnei www.rian.com.ua.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) 15.maijā Kijevā veica kratīšanu RIA Novosti birojā, skaidrojot, ka aģentūra un tās žurnālisti tiek "izmantoti kā instrumenti hibrīdkarā pret Ukrainu".

Tajā pat dienā RIA Novosti žurnālists Kirilo Višinskis, kurš ir Ukrainas pilsonis, bet kuram kopš 2015.gada ir arī Krievijas pase, tika aizturēts netālu no savām mājām un apsūdzēt nodevībā.

Višinskis 2014.gadā devies uz Krimu, lai gatavotu musinošas reportāžas, un vēlāk sadarbojies ar Krievijas uzturētajiem teroristu grupējumiem Austrumukrainā, skaidroja UDD priekšnieka vietnieks Viktors Kononenko

RIA Novosti birojā Ukrainā strādāja līdz 15 žurnālistiem. Daļa no viņiem piegādāja informāciju RIA Novosti birojam Maskavā, bet daļa Višinska vadībā strādāja vietnē ria.com.ua, kas domāta ukraiņu auditorijai.

Kijevas varasiestādes regulāri apsūdz Krieviju mediju izmantošanā, lai grautu uzticību Ukrainas valdībai un izplatītu Kremļa propagandu.

Ukraina jau ir aizliegusi lielākos Krievijas televīzijas kanālus, nobloķējusi lielākos Krievijas sociālos tīklus un izraidījusi vairākus krievu žurnālistus.

Top komentāri

Ezis
E
Demokrātiski.
Censis
C
Arī mums būtu jāaizliedz naidīgus krievu "ziņu" (lasi -- propagandas) kanālus un izdevumus.
oskars
o
taisniba nepatik nevienam ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits