Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ukraina pārtrauc separātistu elektroapgādi Luhanskas apgabalā

Ukraina otrdien pārtrauca elektroapgādi promaskavisko separātistu kontrolētajai teritorijai Luhanskas apgabalā neapmaksātu elektrības rēķinu dēļ.

Separātistu pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas līderi paziņoja, ka šim solim bijusi maza vai nekāda ietekme, jo viņi nekavējoties pārgājuši uz elektroenerģijas piegādēm no Krievijas.

Kijeva apsūdz Luhanskas separātistus, ka viņi palikuši parādā par elektroenerģiju 2,6 miljardus grivnu (90 miljonus eiro).

"Pagājušajā naktī mēs pilnīgi apturējām enerģijas piegādes pagaidām nekontrolētajām Luhanskas apgabala daļām," sociālajā tīklā Facebook rakstīja valsts energosadales kompānijas Ukrenergo vadītājs Vsevolods Kovaļčuks.

Luhanskas un kaimiņos esošā Doņeckas apgabala daļas kopš 2014.gada ir ieņēmuši prokrieviski separātisti, kurus atbalsta Krievijas armija.

Ukrainas cīņa pret separātistiem par šo teritoriju atgūšanu izvērsusies bruņotā konfliktā, kurā nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku un kas pasliktinājis Maskavas attiecības ar Rietumiem.

Luhanskas tautas republikas ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Ivanuškins paziņoja, ka elektroapgādes pārtraukums apgabala lielākajās pilsētās ildzis mazāk nekā 40 minūtes, līdz "mēs pārslēdzāmies uz mūsu pašu resursiem".

Separātiskās republikas vadītājs Vladislavs Deinego vēlāk pavēstīja Krievijas ziņu aģentūrai Interfax, ka Krievija nekavējoties palīdzējusi, nosūtot elektroenerģiju pa esošajām elektrolīnijām.

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Pilnīgi pareizi,nemaksā,piegādes pārtrauc.Kaut vai uzspridzinot ... Paši gan par gāzi maksāt negrib,tikai saņemt ....
Spanjol
S
Kārtējais GENOCĪDS pret Ukraiņu tautu no Kijevas fašistiskās žīdu HUNTAS. Kas aiz tā visa stāv ?
zvirbulēns
z
Ukraina iesprūdīs Pūķinam rīklē, skāba oga izrādīsies, nāksies izspļaut. Latvijai ļoti izdevīga Pūķina ārpolitika, ko tā ved pie KF pazušanas no pasaules kartes. Viss uz labu, pat labāk kā cerēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits