Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Ukraina sašutusi par krievu opozicionāru aicinājumiem mazināt sankcijas

Ukrainā sašutumu izraisījuši nule atbrīvoto Krievijas politieslodzīto mudinājumi mazināt Rietumu sankcijas, bet Maskavai un Kijivai sēsties pie sarunu galda.

Aso reakciju izsaukuši Vladimirs Kara-Murza, Iļja Jašins un Andrejs Pivovarovs, kas ar aicinājumiem nāca klajā pirmajā preses konferencē pēc atbrīvošanas un intervijās.

"Man jau sen nav ticības nekādiem labajiem krieviem," platformā "Telegram" atzina Ukrainas parlamenta deputāte Irina Heraščenko, kas savulaik bija bija Ukrainas sarunvedēju komandā. 

"Intuīcija nepievīla," norādīja deputāte, paužot nopēlumu nule atbrīvoto opozicionāru aicinājumiem.

Kara-Murza aicināja Rietumus apsvērt, vai sankciju politika pret Maskavu nav "netaisnīga un neproduktīva", jo tā skar vienkāršus Krievijas pilsoņus, nevis tikai diktatoru Vladimiru Putinu un viņa kliķi.

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska administrācijas vadītājs Andrijs Jermaks bija viens no tiem, kas atbildēja.

"Visu krievu kopīgajam mērķim vajadzētu būt Krievijas atbrīvošanai no neprātīgā diktatora Putina un viņa režīma, nevis cīņai pret sankcijām," norādīja amatpersona.

"Sankcijas būtu tikai jāpastiprina, kamēr Krievija turpina bruņotu agresiju. Sankcijas ir tas, kas ierobežo režīma militāro mašīnu," uzsvēra Jermaks.

Ukrainas politikas analītiķi jau pauduši bažas, ka prominentiem krievu disidentiem būs iespēja ietekmēt Rietumu politiku, radot spriedzi ar Kijivas nostāju.

"Būs grūti pieprasīt stingrākas sankcijas, ja Krievijas liberālisma simboli tieši pieprasa mīkstināt sankcijas "vienkāršajiem krieviem"," sacīja Londonas Ekonomikas skolas pētniece Marija Zolkina.

Jašins arī izraisījis sašutumu, aicinot Ukrainu sākt miera sarunas.

"Ir jāsēžas pie sarunu galda," Jašins sacīja intervijā telekanālam "Doždj".

"Es saprotu ukraiņu neapmierinātību, kad jautājums tiek aktualizēts šādā veidā, bet... situācija ir nonākusi strupceļā, asiņainā strupceļā, kur abās pusēs iet bojā cilvēki," sacīja Jašins.

Sastopot aso Ukrainas reakciju, nākamajā dienā Jašins divu stundu ilgā "YouTube" video atkārtoti pauda savu nostāju pret Krievijas "noziedzīgo, barbarisko" iebrukumu Ukrainā.

"Es atdevu divus gadus no savas dzīves par to, lai stāstītu patiesību par karu Ukrainā," viņš norādīja, sakot ukraiņiem: "Es neesmu jūsu ienaidnieks."

Reaģējot uz kritiku, Kara-Murza sacīja britu raidsabiedrībai BBC: "Man vajag vairāk informācijas".

Viņš arī atzina, ka Krievijas sabiedrība ir līdzatbildīga "par to, ko dara Putina režīms".

"Putinam nedrīkst ļaut uzvarēt šajā karā. Ukrainai ir jāuzvar, un, lai tas notiktu, ir nepieciešams lielāks atbalsts no rietumvalstu puses," sacīja Kara-Murza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits