Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ukrainas ģenerālštābs apstiprina triecienus Krievijas militārajiem lidlaukiem

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs apstiprinājis, ka naktī uz trešdienu doti triecieni četriem militārajiem aerodromiem Krievijā.

"Naktī uz 14. augustu Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku un Speciālo operāciju spēku vienības kopā ar Ukrainas Drošības dienestu un Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galveno izlūkošanas pārvaldi uzbruka četriem lidlaukiem Krievijas Voroņežas, Kurskas un Ņižņijnovgorodas apgabalos. Tika doti triecieni militārajiem lidlaukiem "Haļina", "Savasļeika", "Borisogļebska" un "Baltimora"," teikts trešdienas vakarā publiskotajā ģenerālštāba paziņojumā.

Haļinas aerodroms atrodas Kurskas apgabalā, Savasļeikas lidlauks - Ņižņijnovgorodas apgabalā, Borosogļebskas aerodroms - Voroņežas apgabalā, bet lidlauks "Baltimora" - Voroņežā. 

Ģenerālštābs norādīja, ka šajos lidlaukos bāzējas iznīcinātājbumbvedēji "Su-34", iznīcinātāji "Su-35" un citas militārās lidmašīnas.

"Galvenie mērķi bija degvielas un lidmašīnu bruņojuma noliktavas. Uzbrukuma rezultāti tiek precizēti," piebildis ģenerālštābs.

Jau ziņots, ka avots Ukrainas Drošības dienestā iepriekš žurnālistiem apstiprināja, ka Ukrainas tāldarbības lidroboti naktī uz trešdienu veikuši triecienus šiem lidlaukiem.

"Ukrainas Drošības dienesta un Aizsardzības spēku (Gaisa spēku, Speciālo operāciju spēku, Ukrainas Bruņoto spēku Bezpilota sistēmu centra, Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes un citu bruņoto spēku ieroču šķiru) tāldarbības lidroboti veica lielāko uzbrukumu Krievijas militārajiem lidlaukiem kopš kara sākuma. Tā bija jautra naksniņa Voroņežas, Kurskas, Savasļeikas un Borisogļebskas lidlaukos," izteicies avots.

Avots apstiprinājis, ka šī bija īpaši plānota operācija, lai ienaidnieks nevarētu izmantot šos lidlaukus frontes līnijas un Ukrainas pilsētu bombardēšanai.

"Krievijas kara korespondenti sociālajos tīklos jau vaimanā, ka trieciens bijis efektīvs un ka pretgaisa aizsardzība nespēja aizsargāt šos objektus. Vietējie sociālo mediju kanāli ziņo par desmit sprādzieniem tikai pie Savasļeikas, no kurienes regulāri paceļas [iznīcinātāji] "MiG", terorizējot visu Ukrainu (..). Mēs gaidām satelītattēlus ar iznīcinātajām Krievijas lidmašīnām un noliktavām," sacījis avots, piebilstot, ka Ukrainas Drošības dienests turpina metodiski vājināt Krievijas kara aviāciju.

"Pagaidām tieši lidmašīnas nodrošina ienaidniekam pārsvaru gaisā, bet mēs turpināsim apgriezt šiem putniem spārnus," teicis avots.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits