Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Tuvāko dienu laikā protestētāji gatavojas uzsākt arī autoceļu blokādi

Ukraiņu aktīvisti bloķē dzelzceļu uz teroristu kontrolēto valsts daļu

Ukraiņu aktīvisti piektdien bloķēja dzelzceļa līniju uz Krievijas apbruņoto teroristu bandu kontrolētajām teritorijām valsts austrumos, protestējot pret tirdzniecību ar prokrieviskajiem kaujiniekiem. Vairāki desmiti aktīvistu, kuru vidū ir gan bijušie brīvprātīgie cīnītāji, gan parlamenta deputāti, bloķējuši galveno dzelzceļa līniju, kas ved uz teroristu kontrolēto Luhanskas apgabala daļu.

Protestētāju pārstāvis aģentūrai AFP pavēstīja, ka akcija ir beztermiņa, norādot, ka tās mērķis ir bloķēt kontrabandas ogļu un citu preču plūsmu starp okupētajām teritorijām un pārējo Ukrainas daļu. Tuvāko dienu laikā protestētāji gatavojas uzsākt arī autoceļu blokādi.

Ukraina 2015.gadā gandrīz pilnībā aizliedza jebkādu tirdzniecību ar okupētajām teritorijām, taču tas izraisīja kontrabandas bumu. Tpmēr vēlāk Ukrainas varasiestādes to faktiski legalizēja, sākot iepirkt ogles no teroristu kontrolētajām teritorijām.

Luhanskas apgabala gubernators Jurijs Garbuzs, kas pakļaujas Kijevai, brīdināja, ka protesta akcija "apdraud valsts enerģētisko drošību".

Viņš norādīja, ka protestētāji apturējuši tukšos vagonus, ar kuriem paredzēts valdības spēku kontrolētajā teritorijā ievest ogles.

"Ja [ogļu] piegāde netiks atjaunota, apkure un spēkstacijas Ukrainas vidienē un rietumos paliks bez kurināmā," brīdināja gubernators.

 

Top komentāri

Ha
H
kāpēc nato melu centra pakalpiņi Donbasa aizstāvjus apsaukā par teroristiem? Cilvēki vnk negrib dzīvot zem Kijevas fašisma pielūdzēju huntas,un cīnās par savu neatkarību. Ir tikai loģiski,ka viņiem palīdz Krievija. USA arī aizstāv savas valsts intereses visā pasaulē.Kāpēc lai to nedarītu arī Krievija?Tādu bandītisma un korupcijas midzeni,kā Ukraina vispār par pilnvērtīgu valsti nevar uzskatīt.
Rembo
R
Kapec Ukrainas valdiba neizmanto Ukrainas armiju, lai atgutu Krievijas okupeto Krimu, Donecku, Lugansku??
Jautājums
J
Ka var nosaukt uz 13 miljonu Luhandoneckas iedzīvotājus,tas ir apmēram abus apgabalus kopā skaitot. Un ja tiešām visu 13 miljonu IR teroristi,tad man vairs nav ko teikt.Ja tiešām iedzīvotāji vēlētos Kijevu tad ja visi izietu ielas ,tad būtu protests Kremlim.Taču cik var saprast iedzivotaji negriKijevas paspārnē dzīvot. Un vai tas nav pierādījums, ka cilvēki cieš.Tacu nevēlas padoties Porosenkam
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits