Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ungārija atvieglo Krievijas pilsoņu iebraukšanu

Pēc jūlija sākumā notikušās Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna vizītes Maskavas Kremlī Ungārija ir ieviesusi atvieglojumus Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu iebraukšanai Eiropas Savienībā, vēsta Deutsche Welle, atsaucoties uz ziņu izdevumu RND.

Abu valstu pilsoņi iekļauti Ungārijas nacionālās kartes programmā. Šo karti tiem, kuri vēlas ierasties strādāt Ungārijā, izdod uz diviem gadiem ar iespēju pēc tam pagarināt. Šīs kartes saņēmēji netiek īpaši pārbaudīti ES līmenī, un tas radot satraukumu Ungārijas kaimiņvalstīs, jo no Ungārijas šie cilvēki brīvi var pārvietoties uz citām ES valstīm. Pavasarī Ungārijas valdība esot paziņojusi, ka paredz ap 65 tūkstošu viesstrādnieku ierašanos valstī ar visām ģimenēm. Viņi pēc trīs gadiem drīkstēšot iesniegt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanas lūgumu.

Eiropas Parlamenta deputāts no Vācijas Sergejs Lagodinskis intervijā RND nodēvējis Ungārijas rīcību par nepareizu pieeju. Iebraukšanas atļaujas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem bez drošības pārbaudēm Ungārija izsniedzot laikā, kad Krievijas vara dara visu iespējamo, lai vājinātu Eiropu ar hibrīduzbrukumu palīdzību. S. Lagodinskis piebildis, ka nebūtu pareizi visus Krievijas pilsoņus uzskatīt par "režīma zemūdenēm", taču V. Orbāns šādi rada problēmas Eiropas migrācijas sistēmai, tajā pašā laikā padarot sevi par Kremļa kalpu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits