Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācijā apcietina zagļus, kas „dzinuši“ mašīnas uz Latviju un Baltkrieviju

Ziemeļvācijas pilsētas Oldenburgas policijas paziņojusi, ka likumsargiem jau aprīļa beigās Brēmenē un tās apkaimē izdevies aizturēt piecus autozagļu bandas locekļus vecumā no 30 līdz 41 gadiem. No tiem četri esot Baltkrievijas iedzīvotāji, bet viens – latvietis.

Piekritīgā prokuratūra iepriekšminētās personas tur aizdomās, ka viņi vēlākais kopš 2006. gada beigām visā Ziemeļvācijā, bet galvenokārt Brēmenes un Oldenburgas apkaimē nelikumīgi piesavinājušies kopā aptuveni 50 dažādu marku lietotus spēkratus un tos „aizdzinuši“ uz Latviju un Baltkrieviju. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka zagļi kārotos objektus vispirms sameklējuši internetā un tad iegriezušies attiecīgajās firmās. Te viņi šķietami interesējušies par noskatītu auto un sarunas gaitā, pārdevējam nemanot, izmainījuši spēkrata oriģinālatslēgas pret līdzīga paskata priekšmetu. Nu vairs vienīgi atlicis naktī atgriezties notikuma vietā, aizvest savu laupījumu, aprīkot to ar viltotām Baltkrievijas valsts numura zīmēm un cauri Skandināvijai „dzīt“ uz Latviju un Baltkrieviju. Šādi nodarītie zaudējumi esot lēšami uz vairāk nekā pusmiljons eiro.

Par zināmu sasaisti ar „vecajiem“ autodzīšanas laikiem liecina policijas preses materiālā pieminēts fakts: viens no aizturētajiem, 41 gadus vecs vīrietis, Brēmenē ar viltotu identitāti dzīvojis jau kopš 1995. gadā. Šobrīd pirmstiesas apcietinājumā atrodoties četri bandas locekļi, piektajam noteikts maigāks drošības līdzeklis.

Šis gadījums arī kārtējo reizi apstiprina labo sadarbību Oldenburgas un Latvijas likumsargu starpā, kura izveidojās pirms vairākiem gadiem, izmeklējot gan sēriju uzbrukumu bankām Vācijā 2002. un 2003. gadā , gan toreizējās SEB Latvijas Unibanka filiāles aplaupīšanu 2004. gadā. Tā arī pagājušo nedēļu izmeklētāji no Vācijas uzturējušies Latvijā, kur viņiem ar vietējo kolēģu palīdzību izdevās sadzīt rokā 2008. gadā Amerlandes apriņķī zagtas mašīnas detaļas un no Oldenburgas apriņka „aizklīdušu“ piekabi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits