Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vācija: imigranti ir pašas Itālijas, nevis Eiropas problēma

Nelegālie imigranti no nemieru plosītajām Ziemeļāfrikas valstīm ir Itālijas problēma, norādījis Vācijas iekšlietu ministrs Hanss Peters Frīdrihs, atbildot uz Itālijas pārmetumiem par Eiropas Savienības (ES) vienaldzību bēgļu krīzes risināšanā.

«Mēs nevaram pieļaut, ka Eiropā no Itālijas ierodas neskaitāmi ekonomiskie migranti. Tādēļ mēs sagaidām, ka Itālija respektēs pastāvošo likumdošanu un aizstāvēs savu pienākumu sarunās ar tunisiešiem,» E. P. Frīdriha teikto citējis EUbusiness.com. Taču Vācija apsver iespēju atjaunot robežkontroli, lai aizsargātu savas robežas.

ES likumdošana paredz, ka bēgļi jāizmitina valstī, kurā tie sākotnēji ieradušies, kamēr tiek izskatīti imigrantu patvēruma meklēšanas pieteikumi. Taču Itālija svētdien, par spīti Francijas un Vācijas iebildumiem, aptuveni 20 tūkstošiem tunisiešu imigrantu izsniedza sešu mēnešu uzturēšanās atļaujas, kas tiem ļauj brīvi ieceļot jebkurā Šengenas zonas valstī.

Kopumā valstij piederošo Lampedūzas salu šogad sasnieguši jau vairāk nekā 25 tūkstoši imigrantu, lielākoties no Tunisijas. Turklāt Itālijas premjers Silvio Berluskoni norādījis, ka 80% tunisiešu pārbēdzēju grib doties uz Franciju, kuras kādreizējā kolonija bija Tunisija.

Itāļi uzstāj, ka imigrantu problēma Eiropai jārisina kopīgi. Valstij gluži vienkārši nepaveicies, ka tās teritorijā ir Eiropas tālākais dienvidu punkts, tādēļ nebūtu godīgi to atstāt vienu cīņā ar nerimstošo bēgļu straumi.

Tā kā Eiropa samērā gausi reaģējusi uz Itālijas palīdzības saucieniem, dienvidvalsts tai pārmetusi solidaritātes trūkumu. «Vai nu Eiropa ir kas reāls un konkrēts, vai arī tā nav nekas. Tādā gadījumā labāk šķirties un katram sekot savām bailēm un egoismam,» S. Berluskoni teikto citējusi Corriere della Sera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits