Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācijā latvietim piespriež cietumsodu par kolēģa noslepkavošanu

Par 45 gadus veca Latvijas pavalstnieka nogalināšanu Oldenburgas apgabaltiesa Vācijā noteikusi tā 31 gadus vecajam darba kolēģim, arī latvietim, piecarpus gadus cietumā. Notiesātais spriedumu gan tūdaļ pārsūdzējis.

Jau vēstīts, ka asinsdarbs noticis naktī no šī gada 14. uz 15. jūniju kādā kopmītnē Klopenburgas apriņķī, kurā tobrīd bija apmetušies pavisam 13 Latvijas iedzīvotāji. Tie visi strādājuši kādā lopkautuvē netālajā Esenes pilsētiņā.


Nāve iestājās minūšu laikā

Gan notiesātais, gan upuris minētajā naktī citu personu kompānijā iestiprinājušies. Sākotnēji jautrais noskaņojums vēlāk gan pāraudzis strīdā. Vecākajam vīrietim jaunāko nosaucot par “niekkalbi” un saistot tā māsu ar it kā porno aktrises izdarībām, apsūdzētais esot ķēries pie naža un ietriecis to sava upura mugurā. Šeit asmenis esot ievainojis plaušu artēriju; smago asins zaudējumu dēļ nāve iestājusies dažu minūšu laikā.

Vēlāk veiktā analīze slepkavas asinīs uzrādījusi 2,67 promiles alkohola sastāva.

Upuris esot provocējis

Prāvai sākoties augusta beigās, vietējā prese vēstīja, ka tiesājamais savu vainu esot atzinis pilnā apjomā. Viņš neesot gribējis savu upuri nogalināt, bet vienīgi ievainot, viņš esot taisnojies. Citas asiņainā notikuma detaļas viņš gan vairs neatceroties.

Līdz ar tiesājamā atzīšanos būtībā vienīgais aktuālais jautājums prāvā bija nozieguma juridiskais novērtējums. Prokuratūra tiesu debatēs esot uzsvērusi, raksta avīze Oldenburgische Volkszeitung, ka runa esot par slepkavību vainu mīkstinošos apstākļos: tiesājamais esot atradies alkohola reibumā, upuris esot par viņu gānījies un ar saviem apvainojumiem aizskāris viņa godu. Taču pats uzbrukums ar nazi esot veikts ar nodomu nogalināt. Secīgi apsūdzība esot lūgusi par sodamēru noteikt septiņus gadus cietumā.

Aizstāvis šai argumentācijai gan neesot pievienojies. “Mugurā ietriekts nazis pats par sevi neliecina par nodomu nogalināt”, advokāts skaidrojis, tā vietā notikušo noziegumu uzskatot par miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies nāve. Tam kā sods atbilstot brīvības atņemšana uz laiku, ne ilgāku par četriem gadiem.


Tiesa nostājas prokurora pusē

Piektdien pasludinot spriedumu, tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājs Sebastiāns Bīrmans esot gan atzinis vainu mīkstinošos apstākļus – alkohola reibumu, vēlākā upura provokācijas –, gan pasvītrojis asiņainā notikuma traģisko un skumjo fonu: abi vīrieši esot ģimenes apgādnieki, kas ar smago darbu ārzemju lopkautuvē savējiem esot nodrošinājuši iztiku. Taču attiecībā uz pašu uzbrukumu ar nazi tiesa esot pievienojusies prokuratūras viedoklim, vienīgi samazinot tās prasīto sodamēru uz piecarpus gadiem cietumā, informē Nordwest Zeitung.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits