Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vācijā sākas tiesas prāva pret Islāma valsts kaujinieku

Vācijā trešdien sākusies tiesas prāva pret teroristu grupējuma Islāma valsts kaujinieku, kurš meklējis potenciālos terorakta mērķus Berlīnē.

Prokuratūra uzskata, ka 19 gadus vecais Sīrijā dzimušais vīrietis pētījis tādus objektus kā Aleksandra laukums, Brandenburgas vārti un rajonu ap Reihstāgu. Visas minētās vietas ir iecienītas arī tūristu vidū.

Jaunajam vīrietim, kurš kopš marta atrodas pirmstiesas apcietinājumā, izvirzītas apsūdzības par piederību ārvalstu teroristu organizācijai, kā arī par kara ieroču glabāšanas likuma pārkāpšanu.

Prokuratūra norādīja, ka nekas neliecina, ka apsūdzētajam bijuši kādi konkrēti plāni vai viņš būtu sācis gatavoties uzbrukumam.

Tomēr aizdomās turamais ir informējis savus kontaktus grupējumā Islāma valsts par potenciālajiem mērķiem, kā arī noorganizējis vismaz viena potenciālā kaujinieka nosūtīšanu uz Sīriju un piedāvājies būt par kontaktpersonu potenciālajiem uzbrucējiem Vācijā.

Apsūdzētais Vācijā ieradās 2015.gadā.

Pirms tam viņš piedalījies Islāma valsts militārajās operācijās Sīrijā, kā arī atbildējis par pārtikas piegādi grupējuma kaujiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits